fredag 23 maj 2014

Poddar

Jag insåg precis att jag troligen är världssämst på det här med att lyssna på poddar. Jag förstår inte riktigt när folk lyssnar!? Skulle jag jobba och tex sitta i buss till och från jobbet, eller kanske promenera arbetsvägarna skulle de tidpunkterna ju vara perfekta. Jag har försökt mig på att lyssna på Snakk ett par gånger då barnen råkat sova/vila samtidigt på dagen men då plockar/äter/läser/städar jag ju samtidigt och jag kan banne mig inte fokusera! Plötsligt hör jag hur de skrattar eller säger nåt som gör att jag inser att allt de sagt senaste minuten gått mig förbi och så får jag spola tillbaka. Det hände inte bara en gång. Jag vet inte om jag bara har en ovanligt trög hjärna, om det är sömnbristen, amningen eller alla i kombination med varandra som gör att jag inte fixar att göra saker och aktivt lyssna på samtal samtidigt. Göra många saker samtidigt klarar jag däremot.
Nu slår det mig att jag aldrig heller, då jag var yngre, kunnat koncentrera mig på att plugga eller laga läxor och lyssna på musik samtidigt.
Börjar mer och mer luta mot att nån väsentlig del av den normala hjärnan aldrig utvecklades i min.

7 kommentarer:

 1. Ja har å jätte svårt att koncentrera mej på att lyssna på nånting medan ja göe nåt annat. Å att läsa och lyssna på nåt samtidit fattar int ja hu folk kan göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite skönt ändå att det inte bara är jag som inte klarar av det ;)

   Radera
 2. Absolut inte bara du :) har lyssnat på en SNAKK och de gick bra då jag inte gjorde något samtidigt, men direkt jag började med något annat så måste ja fundera va de hade sagt ;) Linns sommarprat förra sommaren är den jag lyssnat igenom hela utan att måsta ta om den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåmen, kanske jag inte behöver känna mig så konstig ändå :)

   Radera
 3. Ni är män! Tyvärr är det så att ni inte är ämnade att vara hemma och sköta barn och hushåll, för det är kvinnors hjärnor som klarar av aktiviteter simultant ;)
  (= Konsekvensen av vissa populärpsykologiska teorier om hjärnan tjohopp!
  )

  SvaraRadera
 4. Ni är män! Tyvärr är det så att ni inte är ämnade att vara hemma och sköta barn och hushåll, för det är kvinnors hjärnor som klarar av aktiviteter simultant ;)
  (= Konsekvensen av vissa populärpsykologiska teorier om hjärnan tjohopp!
  )

  SvaraRadera
 5. Jag måste lyssna i hörlurar i öronen för att det skall funka att göra annat samtidigt! Oftast lyssnar jag när jag far på lenk/promenad. Då kan man koncentrera sig! Men just nu har jag typ 500 olyssnade avsnitt i min poddlista... så det har nog inte blivit mycket lyssnat på sistone. Hannah och Amanda är mina favoriter även om SNAKK nog är riktigt bra de med :) Sommarprat gillar jag också.

  SvaraRadera