onsdag 2 juli 2014

Familjeförberedelse

Ikväll berättade jag och Frank om våra erfarenheter av graviditet, förlossningar och föräldraskap för stadens föräldraförberedelse grupp. Jag hoppas vi inte skrämde upp dem för mycket, stackarna. 

3 kommentarer:

 1. Nämen... Hu hamna ni in på d? Ja sku å vill hör då ni berättar! / jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår hälsovårdare frågade om vi kunde tänka oss att ställa upp. I efterhand känner jag att det blev lite för mycket fokus på de saker vi upplevt som tunga, som de första månaderna med Agens som kändes som en halv evighet av skrik och gnäll och mat dygnet runt varje 1,5h. Vi talade och talade och talade i 1,5 h men ändå känner jag att det är mycket som lämnade bort. Önskar jag hade hunnit berätta lite mera om hur mysig bebistiden också kan vara om man får en liten nöjd grabb som vår Edwin och hur man bara vill att tiden ska gå långsammare istället för fort som första gången. Nå, får de en nöjdis lär de väl njuta ändå men blir det en jobbig start så kanske de kan hitta lite tröst i att de har hört att det är helt okej att man känner jobbiga känslor ibland men att man nog fixar det. Och att det blir lättare.

   Radera
 2. Jag önskar att någon skulle berättat hur jobbigt spädbarnsperioden kan vara. Så d va no säkert bra med lite verklighetscheck för de blivande föräldrarna. Hälsningar mega-optimisten jonna

  SvaraRadera