tisdag 22 juli 2014

Hälsningar från dimman av trötthet

Alla tips om hur man får en bebis att somna om utan att bli matad hit nu. Tack! Detta insomnande har bara blivit värre istället för bättre och grabben kan numera i princip aldrig somna om om han inte får mat.
Jag vet, jag vet att denna otroligt dåliga ovana måste brytas av oss vuxna (läs mig) men jag önskar ändå att det skulle finnas en easy fix för jag skulle verkligen, verkligen inte orka ta tag i saken. Men jag orkar heller inte amma tre, fyra, fem gånger om natten mera.

7 kommentarer:

 1. Jag gav en slurk ur flaskan. Det var inte alls lika intressant som bröstet så efter 3-4 nätter slutade nattvaknandet

  SvaraRadera
 2. Tänkt just fråg samma: tar han flaskan? Har du testat välling? / jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, int välling men han får gröt + mjölk på kvällen. Han äter fyra fasta måltider om dagen och jag ammar mellan alla mål så hungrig torde han inte vara.

   Radera
 3. Vår minsting skulle ammas 5-6 g/natt under hela amningstiden. Slutade amma när han var 8 mån och efter det vaknar han bara 1-2 gånger om natten. Det kan man leva med men att vakna 5-6 gånger varje natt var nog tröttsamt! Sympatier till dig!!

  SvaraRadera
 4. Hos oss sov jag några nätter på soffan och maken pajjade sonen (då 6,5 mån gammal) till ro när han vaknade och ville ammas, när vi var inställda på totalt kaos domdär nätterna så gick det mycket enklare i slutändan. Vi matade ju i honom välling före läggdags och hade vatten i tuttflaska redo! Lycka till! / Tanja

  SvaraRadera
 5. Be Mannen sköta natten! Han kan ge vatten ur tuttflaska eller bara tutten. Vi avvänjde nattamning (lite i flera repriser, men ändå) vid ca 6 och 8 mån. Gick helt smidigt och tog ca 3 nätter. Först var han nog väldigt arg då han inte fick nåt, men snabbt lärde han sig att det inte blir något bröst och så lärde han sig somna om. Det gäller bara att vara stark och inte ge efter...

  SvaraRadera
 6. Tack för era tips. Vår plan är att först testa med vad han säger om pappa i huset tar några nätter. Funkar inte det får vi fundera vidare.

  SvaraRadera