fredag 12 september 2014

Tankar om den framtida träningen

Efter att haft rätt bra system på träningen så är jag igen i en svacka efter att jag har haft lite halsont och förkylningskänsla i kroppen ett tag. Alltid lite svårt att få upp farten igen efter att jag tvingats pausa.
Börjat fundera på hur jag ska få in nån träning då jag börjar jobba. Träna på eftermiddagen är uteslutet eftersom jag kommer att prioritera att vara med barnen efter jobbet eftersom de bara är vakna 3-4h efter att jag kommer hem (!)
Jag har på känn att orken inte kommer att räcka till så mycket träning efter en heldag på jobbet och intensiv samvaro med barnen så tror jag kallt kan räkna bort sen kväll som realistisk träningstid. Dessutom vill man kanske umgås med sin respektive på tumis nån gång. För att inte tala om kanske vara helt för sig själv en stund nu som då. Och dessutom ska man väl plocka i hemmet ibland för att förhindra total kaos. Och storhandla har jag på känn att kommer göras under sen kvällstid. Huh. Det kommer helt klart att bli ett helt annorlunda vardagspusslande.
Kvar finns väl tidig morgon för jobbet då med andra ord. Jag borde väl i princip hinna rätt bra om jag stiger i på kl 6, vilket ju inte alls är huvudlöst tidigt. OM vi får sova om nätterna vill säga. För tillfället gymnastiserar Edwin i regel nån timme mellan 4 och 6. Hoppas innerligt att det är fas som går över inom kort för jag har ingen aning om hur jag ska orka med kommande livsförändringen annars.

Och på tal om livsförändringen så insåg jag precis att vi måst börja göra ändringar då det kommer till amningen. Jag ammar fortfarande Edwin ett par gånger dagstid, på kvällen och på morgonen. Amningen dagtid måste självklart bort och troligen också morgonen. På kvällen har jag tänkt fortsätta ett tag till om nu inte mjölken tar slut helt då vi slutar med resten. Känns nog lite trist att den nästan känns som att jag måst stressa lite med att dra ner på amningen pga kommande jobbet. Optimala vore kanske att jag hade börjat jobba ett par månader senare... Men nog ska det väl gå bra såhär också. Hade kanske inte räknat med att amma så mycket så länge men eftersom amningen fungerat så oproblematiskt så har det varit så lätt att fortsätta amma mycket. Inte behövt greja med flaskor och värmande alls. Det var ett sidospår.

Men tillbaka till tränandet. Hur gör ni, som prioriterar träningen, för att hinna få in det i vardagsrumban? Alla fiffiga tips tas emot.







4 kommentarer:

 1. Jag hoppas verkligen att du får 5000 svar på din fråga. Din optimistiske vän jonna har tyvärr inte hittat lösningen. Jag försöker träna så "ofta" jag hinner... Vilket kan vara allt mellan 1-4ggr/ vecka. Det känns som att varje millisekund skall planeras för att man skall få in alla önskade träningspass. Har konstaterat att allt planerande skapat mer stress och större besvikelser ifall det inte går som jag tänkt! Men det positiva är att för varje månad märker man hur det blir något lättare att få det som man vill i och med att barnen blir större. Försöker ha en lite mer laid back inställning till tränandet för att inte ta kol på mej själv.

  SvaraRadera
 2. Haha, verkar inte finnas så många jätte smarta lösningar tydligen. Jag tänker nog också att jag inte ska stressa över att det blir mindre träning ett tag framöver då jag börjar jobba. Är nog riktigt nöjd om jag får in nåt pass nu som då. Åren då barnen är riktigt små ÄR intensiva, vi hinner nog träna ännu ;)
  Även om träningen ger ork och energi så blir det ju ytterligare en stressfaktor om man har höga träningsmål och tänker att man ska hinna tänka många gånger i vecka . Och blir det en stressfaktor så tappar det ju en hel del av själva syftet.
  Som tur så har vi ju inget stillasittande jobb iallafall!

  SvaraRadera
 3. Jag springer jobb vägarna dagligen. Det är praktist då jag har jobbkläder och inte behöver så mycket med. Jag startar tidigt på morgon (börjar vanligtvis jobba 7) då resten av familjen ännu sover. Jag har tur eftersom O kan föra pojkarna på morgonen, och söka ibland. Vi har konditionssal på morgon, så ibland tränar jag på morgonen där. Dessutom tränar jag 1-2 kvällar i veckan. De längre passen blir till veckosluten. Jag brukar träna 11-12h i veckan, och ändå tycker jag att jag hinner umgås mycket med familjen. Men det är nog ett pussel för det mesta med minut-tidtabell då pojkarna ska sökas senast 15.15 och är på olika ställen..

  Jag jobbar bara 4 dagar i veckan (80%) vilket nog underlättar vardagen mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Imponerande många timmar träning du får in. Jag hade också tänkt springa till jobbet men mitt knä började bråka då jag kommit igång med joggningen här så måste nog satsa på styrka och stabilitet som huvudsaklig träning. Jag är nöjd om jag får in minst 3h styrka i veckan i det här skedet så månne vi inte hittar nåt fungerande system. Troligen gör jag så att jag stiger upp kl 6 och gymmar före jobbet. Frank kommer ju att vara hemma och barnen sover oftast till 7-8 så jag kommer oavsett inte att hjälpa till med barnen på morgnarna.

   Sen då vi båda jobbar igen är nog tanken att jag ska jobba deltid ännu ett tag så länge barnen är små. Kanske bra så här att jag börjar heltid nu så kommer det kännas lyxigt att gå ner i arbetstid :)

   Radera