onsdag 29 oktober 2014

MammaMage, igen.


En del av er kommer kanske ihåg att jag skrivit om magmuskeldelning härhär och här och mina funderingar om min egen mage. Att jag haft på känn att jag har så bra kontroll på magmusklerna så att jag har kunnat manipulera magmusklerna att gå ihop då man testar om man har en diastas. Detta bekräftades idag. Jag träffade Johanna som har gått MammaMage utbildningen i Stockholm och hon kunde konstatera att jag har en ordentlig delning och även ett ordentligt djup (som ju alltså betyder att bindväven inte har återhämtat sig). Precis som jag själv har tänkt alltså men inte riktigt vetat om det faktiskt är så här eftersom jag kunnat "lura" testet. Hon konstaterade också, vilket jag ju själv också analyserat mig fram till, att jag kompenserar men mina starka ytliga muskler.
Det känns skit. Riktigt jobbigt faktiskt att min mage tagit så mycket stryk och återhämtat sig så dåligt trots att jag jobbat jäkligt hårt för att jobba upp styrkan och kontrollen inifrån. Samtidigt känns det bra att fått bekräftat att jag inte har varit helt ute och cyklat och att det inte bara varit hjärnspöken och en fix ide.
Nu backar jag då tillbaka riktigt rejält igen, back to basics, med magträningen. Övningarna jag fick av Johanna ska jag göra tre gånger om dagen och sen hoppas vi på att nånting har hänt om ett par veckor då vi ses igen.

Och på tal om träning så kan jag informera om att jag haft total paus från träning i kring två månader nu. Vi har sovit så dåligt och jag har varit så förfärligt trött. Kroppen har inte orkat, bara sagt stopp då jag försökt mig på nåt som kan klassas som nåt ens nära träning. Tudelat eftersom träning ju är nåt jag brukar få ork och energi av. Men nu sover vi hyfsat igen och jag hoppas försiktigt att så småningom komma igång med träningen igen.  Jag försöker (och har) leva som jag lär och lyssna på kroppen.

2 kommentarer:

 1. Vad tror du, jag har haft/har rejäl magmuskeldelning efter två graviditeter, väntar nu nummer tre och har inte hunni träna magen nästan alls emellan nummer 2 och 3 som är påväg... Så har jag köpt en sån gördel att spänna runt midjan efter graviditet, tror du att det kan hjälpa magmusklerna att dra ihop sej lite? Eller är det ett påhitt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi diskuterade faktiskt gördel lite tillsammans med Johanna som har gått MammaMage utbildningen. Gördlar är helt klart starkt på kommande igen och jag själv har också ändrat min uppfattning gällande dem från att tidigare tyckt att det är onödigt och att det kan göra musklerna ännu "latare" till att nu tänka att de är ett bra hjälpmedel och stöd för att hitta magmusklerna igen. Viktigt att komma ihåg att en gördel inte ersätter aktivering och träning av magmusklerna utan ska fungera som ett komplement och hjälpmedel just att hitta och få kontroll på musklerna igen. Jag tror att en gördel kan fungera som en påminnelse om att aktivera musklerna och att justera hållningen och jag ångrar att jag själv inte har använt mig av en gördel efter mina graviditeter.
   Dock måste jag påpeka att jag inte har kollat upp vad det finns, om det finns, nån forskning gällande saken utan detta är helt mina egna tankar och funderingar och inga sanningar ;)

   Radera