måndag 26 oktober 2015

Vi köpte tid

Muffin skriver om vardagspusslet och det ständigt dåliga samvetet över att aldrig riktigt räcka till här.

Jag slås av hur nöjd jag är över att det verkligen fungerat, som jag hoppades, att vi tack vare flytten skulle komma undan en hel del av vardagspusslandet då barnen är små. Hade vi stannat i Helsingfors hade vi båda, på grund av ekonomiska skäl, varit tvungna att jobba heltid för länge sedan. Här har vi råd att jobba mindre. Jag ser det som att vi köper oss tid. Tid tillsammans, för förhållandet, för oss själva, vänner. ÄNDÅ kan jag uppleva att tiden inte räcker till ibland. Hu! Jag lyfter på hatten till er alla som fixar småbarnsrumban med två heltidsjobbande föräldrar (för att inte tala om er som fixar det ensamma!).

Själv njuter jag, efter denna påminnelse, lite extra igen över att ha möjligheten att ha massor med tid med barnen nu när de är små.

2 kommentarer:

 1. Jag tänkte just idag på det att det känns ibland att man inte riktigt orkar så mycket med barn (och hushåll) som man skulle vilja när man är på jobb. Vi är alltså båda heltidsjobbande och barnen lite i samma ålder som era..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår verkligen att det kan kännas som att energin inte riktigt räcker till- så kan jag ju själv känna ibland trots att bara en av oss jobbar! våra barn är mycket krävande för tillfället-behöver båda mycket hjälp med nästan alla grundläggande behov, de grälar mycket sinsemellan och dottern testar oss föräldrar mycket. Men som tur vet man ju att det mesta med barnen går upp och ner och snart kan vi vara inne i en lättare fas igen :)
   Kämpa på!

   Radera