söndag 3 april 2016

Sista försöket

Som bäst sitter jag på tåget till Helsingfors. Imorgon ska jag träffa en specialist gällande min magmuskeldelning. Jag är så otroligt trött på att jobba på med all denna rehabilitering utan att nånting händer. I ett och ett halft år har jag jobbat svinhårt för att få ihop delningen. Utan resultat. Jag ser det här som min sista chans nu. Om hon säger att det finns möjlighet att få ihop diastasen ännu så går jag all in en sista gång och rehab-tränar mig tokig ett tag till. Sen ger jag upp.
Jag är helt förberedd på att jag kommer at vara tvungen att skippa i princip all annan träning ett bra tag framöver. Det känns isåfall tungt och trist men jag är redo att pausa all annan träning för att ge detta ett ordentligt sista försök nu.
Då jag ändå är på gång med att flasha min mage kan jag ju fortsätta att visa er en bild där delningen syns rätt bra. Varsågoda. Håll tummarna för att den inte ser ut såhär om några månader. 

3 kommentarer:

 1. Hej Linn! Länge sen sist! Har följt med dina mageuppdateringar med spänning. Bra att smärtan kring naveln försvunnit. Tycker din mage ser toppen ut. Tänkte på dethär med diastasen...hur många cm bedömmer du att du har nu? Själv försöker jag mig på ett 12 veckors shema från breakingmuscle.com (diastasis recti cycle) som jag tycker verkar rätt lovande. Har ca 1,5- 2cm som jag försöker jobba på nu, men mest irriterad e jag över hudförändringen som skett nu efter barn nr.3 (räckte tydligen inte att smörja in magen denna graviditet). Kanske man bara måste acceptera att kroppen förändrats efter alla påfrestande graviditeter :)! Ska bli intressant att läsa om dit fysiobesök. Kramar från Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad roligt att få en kommentar av dig! Får lust att fråga en massa om hur ni har det men får ta det skilt :)
   Som jag skrev i senaste inlägget är min delning som bredast hela 4cm! Din delning låter ju "bra"! den är ju redan inom normala värden och det är ju inte så väldigt länge sedan minstingen föddes. Huden är ju förstås en annan historia och svårt att påverka hur det återhämtar sig. Jag upplever stor skillnad på huden efter andra graviditeten och första. Efter Agnes märkte jag egentligen ingen skillnad på huden alls efter bara nån månad medan huden nu känns betydligt lösare och slappare även om den nog har dragits tillbaka rätt bra och jag inte fick bristningar. Men jo, man måste väl nog försöka acceptera att vissa förändringar kommer på köpet och påfrestningen på kroppen är större för varje graviditet.
   Jag ska kolla in schemat du tränar enligt! Tycker allt som har att göra med pre- och postgraviditet är otroligt intressant! Funderar till och med hur jag eventuellt kunde specialisera mig och jobba inom det här.
   Kramar till dig!

   Radera
  2. Jotack ta gärna en titt på träningsschemat nån dag om du hinner! Ja lyckades nämligen inte få ner mammamage appen (kanske bara funkar på Iphones??), så därav denna träningscykel istället. Tycker absolut du kunde specialisera dej inom detta område Linn! Kännner ingen annan som e lika insatt i dethär som du e, och med din yogabakgrund dessutom skulle det ju vara perfekt! Kundunderlag e ja säker på att det finns här också. Verkade som ett mycket givande fysbesök i hesa förresten. Intressant att läsa om mätmetoderna. Ha det gött o kämpa på med rehabiliteringen :) vi hörs!

   Radera