onsdag 10 maj 2017

kyligt balanserad


För tillfället tycker jag mig ha hittat system som håller mig rätt balanserad. Jag orkar göra aktiva saker som att träffa människor, gå på ärenden, träna, städa och fixa hemma kring tre timmar och sen behöver jag vila ett par timmar. Vila som i att verkligen ligga ner, helst också sova en stund. Sen orkar jag troligtvis helt okej med vanlig vardagsrumban som fixa mat och greja med barnen. Energinivån svänger rätt fort och jag får se upp för att inte försöka göra för mycket under mina high för då är jag med högsta sannolikhet slut hela resterande dagen.
För övrigt tycker jag mig vara relativt balanserad. Eller nåja, balanserad är kanske att ta i, men i jämförelse med hur jag mått under graviditeten fram till nu så känner jag mig ganska mentalt stabil. Jag har på nåt vis förlikat mig med att kroppen en stor, tung och att diverse krämpor mer eller mindre gör sig påminda. Detta har nästan blivit mitt normaltillstånd nu och det känns nästan som att det alltid kommer vara såhär. Tack och lov är det inte så men mentalt har jag på nåt vis landat i var jag är nu och försöker att inte ens tänka på hur kroppen känns som icke-gravid.
Märker att jag även blockerar många andra saker. Tar inte in tung och jobbig information. Känns som att jag automatiskt stänger av mina känslor då jag får höra om nåt jobbigt. Verkar var en försvarsmekanism som jag känner igen från då jag var höggravid med Edwin och min mormor dog. Jag kände knappt nånting alls då, som att kroppen och psyket försöker skydda bebisen från för hög stress. Eller vad vet jag men märker iallafall att jag reagerar ovanligt kallt då det gäller allvarligare, tråkiga saker just nu.
Känns som att jag så smått håller på att gå in i min fokuserade bubbla inför förlossning. Ska skriva mera om det så småningom; min mentala uppladdning.

2 kommentarer:

  1. Kanske har du behövt tre graviditeter för att lära dig vila? Låter hursomhelt fint och bra :)

    SvaraRadera
  2. Skönt att du har möjlighet att ta det lugnt. Jag är i vecka 31 och jobbar 110% och så fortsätter det hemma på kvällen. Har knappt hunnit tänka på att vi ska få en ny baby om någon månad, inget förberett. Räknar dagar, 14 kvar, tills jag får bli hemma. Har reserverat en dryg vecka för bara mig innan barnen blir på sommarlov. Då ska jag försöka koncentrera mig på den kommande babyn, förlossningen och mig själv. Känns konstigt och lite orättvist att jag inte hunnit med den här graviditeten,min sista.

    SvaraRadera