torsdag 19 oktober 2017

Ofrivilliga nattugglan här, hej!

Dessa nätter alltså. Tur att jag inte visste att det skulle bli en till sämre sovare. När man är i det, icke sovandet, är det bara att ta sig igenom. Finns inget val.
I skrivandets stund är klockan 5.15, jag har en sovande bebis på magen och jag har hittills sovit max 2h. Som tur kommer det lite bättre nätter med jämna mellanrum då jag inte behöver sitta med honom eller bara liten del av natten. Äter gör han oavsett många gånger, kring 5, så ni förstår att det inte blir speciellt långa stunder jag hinner sova- om jag har turen att få ligga ner.
Refluxen har dock blivit klart bättre med tiden så det är väl bara att vänta ut men jag hoppas verkligen att vi skulle börja få bättre nätter snart för nu efter 3 månader av väldigt lite sömn börjar jag nog känna mig sliten. Jag är extremt glömsk, tappar ord hels tiden och har uselt tålamod. Det känns även tydligt att kroppen inte hunnit återhämta sig efter alla år av dåligt sovande vi har bakom oss.

Hur gör ni för att orka långa tider med extremt lite sömn? Ge mig era bästa tips,tack!

Nu ska jag försöka lägga ner snusaren i sin säng och hoppas att jag hinner sova ens en liten stund innan han vaknar igen.

2 kommentarer:

  1. Usch, jag lider med dig. Det finns väl inte riktigt något man kan göra för att orka bättre? Dricka mera kaffe? :)
    Finns det nån stund under dagen du kan ta en tupplur? Strunta i diskmaskinen, tvättmaskinen och smulorna under bordet och bara släng dig i soffan då babyn sover tupplur? Det är skrämmande hur kroppen reagerar på lite sömn, att tappa orden och ej kunna föra ett normalt samtal är obehagligt.
    Hoppas ni får sova bättre snart! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack, det hoppas jag också. Jag har svårt att koppla av tillräckligt för att sova på dagen men jag försöker att slänga mig på soffan mera då jag får möjligheten även om det är svårt att lämna många saker ogjorda. Men det går faktiskt bättre med träning. Hoppas nätterna har vänt tillbaka till det bättre för er. Kram!

    SvaraRadera