söndag 7 november 2010

BodyPump

Igår var jag på en BodyPump timme för första gången på ca 2 år. Förut tränade jag BodyPump ca 3 gånger i veckan med det fick ett abrupt slut pga av knäproblem. Nu anser jag att jag reabiliterat mig såpass att jag vågar tro att linjeringen i knäna är så bra att jag klarar av perfekt teknik under varje knäböj.
Eftersom mitt styrketräningsupplägg varit totalt annorlunda med få repetitioner de senaste åren så var jag lite nervös över att inte orka igenom alla övningar ända till slutet. Till min stora förvåning orkade jag även om jag envisades med att lassa på mest vikter av alla deltagare. Jag har bevisligen svårt att "träna lugnt", utan ska ge allt jag har varje gång jag tränar (det är nåt jag försöker jobba bort eftersom det är bra att variera intensiteten i träningen). Det jag dock inte räknat med var att mina m. brachilais och m.- brachioradialis (underarmsmuskler) skrek av mjölksyra och smärta.
För att inte tala om idag. Jag har träningsvärk i varje del av kroppen. Underbart! jag älskar att känna att kroppen jobbat riktigt hårt. Vill man få en ordentlig genomkörare av kroppens stora muskler så är ett Pump pass perfekt. Nåt BodyPump pass i veckan lär finnas med i träningschemat framöver.

2 kommentarer:

  1. Älskar, älskar, älskar Bodypump! Det är en så total motsats till all form av träning jag har sysslat med tidigare (långa, ensamma skidträningar och ensliga löprundor), det där med att det är folk omkring en och någon som härjar lite med en och att man får lyfta tills mjölksyran svider. Sedan är det kul att programmet är detsamma under en längre tid, så att man vet hur mycket man vågar lassa på:)

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det kul! Man får sig verkligen en ordentlig genomkörare av av de stora muskelgrupperna på en rätt kort tid och även rolig variatrion till styrekträningen på "gym-sidan". Jag kan dock tycka att det är jobbigt att se hur mycke teknikfel folk att jag så gärna skulle gå fram och korrigera. Det skulle dock antagligen inte uppskattas. heh. Den senaste veckan har jag dragits med en fjantig förkylning och har varit tvungen att skippa det andra inplanerade pump passet. Typiskt då inspirationen var på topp.

    SvaraRadera