onsdag 10 november 2010

Orka,orka.

Ikväll hade jag planerat en helkväll på gymet med styrketräning, pilates och syvävenyttely. Sen fick jag ont i halsen. Eller egentligen fick jag ont i halsen redan igår. Idag har jag såndän halsont som smyger sig upp mot ena örat, är trött och öm i kroppen och känner mig allmänt hängig. Ingen träning för mig idag alltså. Och ingen yoga imorgon till vilken jag fixat lite kortare jobbdag. Hej miljonte flunssan denna höst.
Jag är inne i en höstangst period då allt känns jobbigt och trist. En av de få saker som hjälper en liten stund är min träning. Nu blir istället hängigheten bara värre och värre både psykiskt och fysiskt.
Nu är det bara att orkaorkaorka. På ett eller annat vis. HUR orkar ni igenom denna helvetiska höst och detta mörker?

4 kommentarer:

 1. Bli mammaledig :). Detta är första hösten som inte alls känns hemsk för mej och jag orkar bra. Behöver inte gå ut när det är mörkt och får gå och lägga mig i tid. Dock får jag inte direkt sovmorgon, men behöver inte bege mej ut i det mörka och ruskiga vädret där ute.

  y

  SvaraRadera
 2. satsa på välgörande grejer! mina favoriter är massage, ljusterapilampa, ett tänt ljus under morgonmål & kvällsmat, musik , essentiella oljor (massageoljan med lavendel o mint som jag fick av david är underbar -brukar blanda den med fuktighetslotion o använda efter duschen ibland)

  vad mer? ännu mer massage!

  SvaraRadera
 3. Det gäller att göra hösten mysig, tända ljus och sitta inne och läsa bra böcker men att också samtidigt kanske leva mer som man gör på sommaren.. vara spontan och hitta på roliga saker, gå ut, träffa folk! Men det är ju verkligen inte lika lätt på hösten som det är på sommaren Hösten är deprimerande ibland och man måste ibland tvinga sig att göra saker..det är inte så att man jublar över att få gå ut och springa i snöslask men efteråt har man ju så mycket mera energi!

  Kul annars att läsa din blogg Linn: jag avundas din otroliga träningsenergi och motivation!!

  SvaraRadera
 4. Tack för era tips. Och jo, mysa till det kunde jag nog bli bättre på, att bli bättre på att göra det bästa av mörkret- det kan ju faktiskt vara mysigt.

  Vad roligt att du tycker att det är kul att lära min blogg Pia trots att det blir en hel del skriverier om just tröttheten som verkar vara min eviga följeslagare. Träningsmotivationen går tröttheten dock sällan utöver eftersom träningen är en av då få saker jag verkligen konkret upplever att ger mig kickar och mera energi att orka med annat.

  SvaraRadera