onsdag 14 september 2011

Tjockis

Idag var vi på rådgivning. Jag brukar gilla rådgiviningen eftersom vi får höra knyttets hjärta.
Idag gillade jag inte rågdivningen. Jag har tydligen gått upp för mycket i vikt. Hälsovårdaren undrade om jag har ätit myckt godis och snask och såg inte övertygad ut då jag sa att nej, det har jag inte.
Det lilla godis och onödigt jag hittills har ätit lär jag nu i varje fall lämna bort helt och hållet men varifrån ska jag sen börja ta? Det är ju inte precis som att jag kan börja dra ut på löppass för att kompensera.
Det ser ut som att min rädsla för att bli riktigt fet nu kan bli sann trots allt. Folk brukar säga att nej, nej det blir du inte om du inte äter en massa onödigt. Det verkar tydligen inte stämma in på mig eftersom jag anser mig äta mycket normal mat i normala mängder.

Nu funderar jag på om jag månnde får gå på lunch eller ej eftersom det idag severas lasagne.

Usch detta var inte roligt alls.

7 kommentarer:

 1. Hej Linn! (Ursäkta det utdragna inlägget)

  Är själv på slutrakan med graviditeten, så det är kul att följa med dina upplevelser och tankar om ämnet. Ville bara säga att barnmorskor kan vara väldigt olika, vissa är tydligen jättefokuserade på dethär med vikten och andra mera avslappnade. Och så är varje graviditet framförallt INDIVIDUELL. På mitt gym jobbar en tjej som sa att hon gick upp 24kg (och inte det genomsnittliga 12kg) då hon väntade barn - och dethär är en människa som alldeles tydligt borde vara medveten om kost och hälsa. Och smal är hon också. Själv har jag bara gått upp några fåniga kilon, trots att jag inte mått illa och fastän jag verkligen äter. Så känn efter själv och ta det med ro, bara du själv mår bra så är det ganska så sannolikt att ditt lilla knytt också gör det! Och du som är så sportig och slank har ju råd med ett antal kilon också. Stressa inte, njut av magen och sparkarna istället. (Och ps: Kolla in äldre inlägg från attvaranagonsfru.se, hon skriver så härligt om viktuppgång och stränga barnmorskor :) )

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ät vanlit, hälsosamt som du brukar så ede nog bra. Om int du äter just någå sött/onödigt så finns de ju int nå som går att lämna bort.

  SvaraRadera
 3. Jag gick upp väldigt lite under min graviditet. Det var inte bra det heller... då svälter man ju sig istället fick jag höra. Jag som tyvärr släppte alla mina godis spärrar under graviditeten, trots vetskapen om att det inte är hälsosamt. Den gyllene regeln är väl att undvika frossande, men jag tycker absolut att du skall fortsätta att unna dig ngt gott nu och då! Försök att inte fundera så mycket på vikten. (Lättare sagt än gjort) / Jonna

  SvaraRadera
 4. Tack för de uppmuntrande orden! jag vet ju nog att det är individuellt och det viktiga är att jag äter näringsrikt och bra och att jag inte frossar i ohälsosamheter. Jag försöker verkligen att inte låta detta med vikten ta för mycket energi och göra att jag tänker negativa tankar- men det är lättare sagt än gjort. Känns lite extra trist eftersom jag precis börjat känna mig lite mera tillfreds med kroppen som växer, men nu känns det som att jag tog ett långt kliv tillbaka. Det känns säkert bättre efter några dagar igen då jag förhoppningsvis hittat fokus på det viktiga igen.

  SvaraRadera
 5. när jag varit gravid gick jag upp tom 20kg. annars har jag bmi 19. det kändes irriterande då inga kläder gick på längre, inte mammabyxorna heller jag köpt i början. när jag ammade fick jag småning om normala vikten tillbaka. hälsovårdaren hängde sig inte upp på vikt uppgången, vilket gjorde att besöken inte stämplades negativa. oberoende hur glad o nöjd man e för att bli förälder, så har mannen fått lyssna på mina klagomål angående att inga kläder passar o att vikten bara ökar. jag upplevde aldrig graviditetstiden som de bästa. Att bli mamma e härligt, men inte att vara gravid. alla kan inte känna lika.

  SvaraRadera
 6. Strunta i vikten och se på alla andra värden istället! du har faktiskt utrymme för viktökning vad jag kan se på dina bilder! Och mår man så illa som du verkar göra så ska man få äta det som hålls i en... För mig var det djungelvrål och ufon. Lite Cola och pringles. Nån pizza.
  Sen försvann dom där kilona ganska snabbt efter förlossningen, mycket var ju bara vätska. Och resten sånt som bebis blev mätt på!
  Kör hårt och fråga din hälsovårdare nästa gång hur viktigt det egentligen är att väga dig alls... Mig vägde man nämligen inte, vilket jag tror var bra då jag har lite vikthets...
  Må gott!

  SvaraRadera
 7. Va tråkigt med en hälsovårdare som kommenterar vikten sådär. Jag gick också upp förskräckligt mycket under graviditeten, 20 kg, och det är mycket på annars korta lilla jag. Men hälsovårdaren sa aldrig något negativt med den. Under andra graviditeten tog jag sockerprov (eller va heter det?) för säkerhets skull då första barnet varit så stort vid födseln men provet visade inget. Alla i min släkt har varit stora, så det ligger väl i generna. Och så gick jag säkert upp så mycket pga min foglossning och för att jag inte kunde röra mig.
  Bry dig inte om kommentarerna utan ät du som vanligt! Och sköt om dig!

  SvaraRadera