torsdag 20 oktober 2011

Egenheter

För en stund sen skrev jag en Facebook statusuppdaterig gällande en craving jag plötsligt fick under kvällen: piimä och saftsoppa. Denna kombination är för mig i och för sig inget nytt utan jag jag ätit dem tillsammans i flera år. Det är alltså inte den enda konstigheten med det hela utan det är mycket viktigt HUR dessa äts tillsammans. Man ska hälla ca 1/3 piimä i ett ett glas och sedan försiktigt hälla saftsoppa på så att de blandas så lite som möjligt. Detta ska sedan ätas med sked från botten upp. Man kan blanda lite kvarg i piimän om man är hungrig och vill ha i sig lite mera protein, en aning (men bara en ca en tesked) mysli eller frön, helst solrosfrön, kan man toppa det hela med.
Hela poängen med min lilla historia är att jag aldrig tänkt att detta har varit konstigt- före jag skrev ner det. För om sanningen ska fram så är denna lilla egenhet nog lite lustig. Knappast är det nån annan som äter saftsoppa och piimä på samma sätt? eller med så många "regler" gällande hur dessa ska ätas tillsammans. Eller har jag fel?

En annan liten egenhet gälland mat, eller rättare sagt godis, är att svarta och fruktgodisar alltid måste ätas tillsammans. Tex så äter jag fruktgodisen i gott och blandat tillsammans med en svart (en frukt + en svart ((gröna + svart är den bästa kombinationen)) tills de svarta är slut sen äter jag inte mera av påsen. Samma gäller många andra godissorter. Frukt måste ALLTID ätas med en salmiak. Helst ska fruktgodisen även vara sur. Salmiak kan dock ätas skilt för sig om det inte råkar finnas tillhörande fruktgodisar.

Sån är jag.

3 kommentarer:

 1. saftsoppa och piimä lät intressant. Måste prövas :).
  I fråga om fruktgodisar och salmiak är jag precis av samma åsikt. Skall intas tillsammans :).

  /Jonna

  SvaraRadera
 2. Fruktgodis bör ätas tillsammans med en svart godis! Speciellt missä äx och ässä mix eller vad de nu heter. :) Och Pantteri, och Aakkoset. Ja, allting egentligen.

  SvaraRadera
 3. Jag brukar äta naturell joghurt och saftsoppa på ungefär samma sätt... Och fruktgodis skall absolut ätas tillsammans med salmiak ifall det finns av båda sorterna i påsen!
  -S

  SvaraRadera