tisdag 11 oktober 2011

VagndjungelnJag borde egentligen sova nu men jag har fastnat i vagndjungeln igen. Jag har äntligen kommit fram till att jag tror att någon av dessa två skulle passa våra behov bra:

Kronan


eller Emmaljunga City Cross


Jag har funderat länge och väl på hjulen. Vill vi ha vridbara eller ej. Jag tror trots allt att mera robusta hjul är att föredra under vinterhalvåret eller på lite mera utmanande underlag. Även om det är lite mindre opraktiskt inne i city och i bussarna.

Det knepiga med Kronan är att den ju inte finns att få tag på i Finland. Man kan beställa hit den, men jag skulle ju ändå gärna se den och "provköra" lite före vi pungar ut med många hundra euro.

Har ni tips att ge före vi tar det slutgiltiga beslutet? Vi söker alltså en stabil men relativt liten vagn. Den ska rymmas i bussar och vara såpass smidig att man med lätthet kan röra sig på stan och i köpcentrum men samtidigt ska den klara av dagliga promenader på mer och mindre ojämna grusvägar och promenadstigar.

Sen ska man helst kunna vända sittdelen båda vägarna också. Ställbart handtag är ett måste.

What to choose?

5 kommentarer:

 1. Kronan har ju så praktiska handtag att ta i då man är två som ska lyfta in vagnen i en spårvagn eller sånt. H. Hon som tycker det är lite prackot att bär upp sin emmaljunga två trappor till balkongen. (Men som annars nog är nöjd med den!)

  SvaraRadera
 2. J & B har en Kronan tror jag, så om ni har vägarna förbi Vasa skall ni hälsa på dem där och provköra vagnen :)

  SvaraRadera
 3. Brio Happy är lite mindre och smidigare än Emmaljungan du har på bild. Har provkört båda och äger själv en Brio Happy, har använt den över ett år och har varit väldigt nöjd! Dessutom är brion åtminstone 200 euro billigare. Brio har också mycket mjukare fjädring än Emmaljungan, något som är bra när man vänligt men bestämt vill vagga sitt barn till söms. Ursäkta att jag drog in ett helt nytt märke, du är kanske inte alls intresserad av den men ville bara berätta om mina erfarenheter. Tycker dock också att den vita Emmaljungan är snyggare men har varit helt nöjd med vår helsvarta (och enligt mitt tycke stilrena) brio happy. Lycka till! /I

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen!
  Jo, J och B har en Kronan och har varit mycket nöjda enligt vad jag talat med J. Dock tror jag knappast det blir nån vasa-resa mera denna höst (om jag nu inte blir sjukskriven och får lång tid :))
  Brio happy har jag faktiskt missat ut mina kalkyler. Jag har kollat ite på Brio go eftersom jag hört så mycket bra om den men den skippade jag pga av de små framhjulen. Nya tip är nog välkomna! :)

  Färgen har jag inte funderat desto mera på, råkade i farten bara välja blå Kronan och vit Emmaljunga.

  SvaraRadera
 5. Vi har en Emmaljunga (vet int va den heter mera) å har vari jätte nöjd me den. Vi va ti Hofors på semester i sommar å tycke de gick riktit bra att fara i bussen me den. + poäng får den ju fö "handtaget" som man kan vrida opp /ner. Utan den finessen sku vi int ha fått vagnen i hissen då vi bodde i Vasa. Å så e den jätte stabil men ändå lätt att skuffa.

  SvaraRadera