söndag 27 november 2011

En liten säng


Idag flyttade en liten säng in hos oss. Rottingsängen införskaffades då min andra syster föddes, år 1976, och sen dess har många småttingar sovit i den. Även jag själv har jag för mig.


Jag har köpt ett spjälsängsskydd, vilket jag genast insåg att är alldeles för långt. Men det kan kanske användas dubbelt...eller kapas av. Får se. Korgen kan lyftas ur ställningen vid behov.


Ett av hjulen sitter lite löst så det måste fixas till, annars är sängen i finfint skick! En liten madrass måste dock införskaffas. Men var hittar man pyttemadrasser,38x86cm, med rundade kanter? Eventuellt blir det att köpa den minsta vi kan hitta och klippa till den så att den ryms i korgen.


Nu börjar de mest väsentliga vara införskaffat. Förutom tvättmaskin och skötbordssystem. Jag börjar bli otålig.

5 kommentarer:

 1. Superfin liten korg! Vi klippte till en madrass i skumgummi till vår korg, passade jättebra (den månad han rymdes i korgen). Otroligt smidigt då den går på hjul.
  /Jonna

  SvaraRadera
 2. Hur är det med madrassen som kom i mammalådan? Kan ni klippa till den kanske?

  SvaraRadera
 3. Eller köpa en bit skumgummi på Etola och sen forma den passlig :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen! madrassen man fick i mammalådan är en liten aning för liten men det skulle nog funka att köpa två små skumgummibitar att forma till vid ändorna eller alternativt en stor bit att forma till. Jag har tidigare inte vetat varifrån man kan köpa skumgummi, tack för det tipset! :)

  SvaraRadera
 5. På ikea hittar du annars för billig peng skumgummimadrass att klippa i!

  SvaraRadera