måndag 7 november 2011

Slut jobbat

Jep, det är det nu för mig. Idag insåg jag att det inte längre är säkert för patienterna att ha mig som fysioterapeut. Har såpass ont i höften och nu också rygg att jag själv inte vågar lova att jag klarar av krävande patienter eller plötsliga, oväntade situationer.
Så jag gick till hvc och väntade mig kanske nån vecka sjukledighet igen, men läkaren tyckte att det låter onödigt att skriva små snuttledigheter och sjukskrev mig, till min förvåning, fram till att moderskapsledigheten börjar.

Inget mera jobb för mig alltså för en lång tid framöver. Det känns knasigt. Konstigt. Ganska sorgligt faktiskt. Speciellt sorgligt då jag vet att jag antagligen inte kommer jobba med mina nuvarande kolleger igen. Tudelat känns det. För samtidigt som det känns jätte tråkigt att det nu är slut för mig på det nuvarande jobbet så känns det som att det nog är vettigt att sluta nu. Kroppen säger ju helt klart stopp.

Nu är jag alltså ledig fram till att lillknodden kommer, Drygt 10 veckor! det känns hur konstigt som helst.

7 kommentarer:

 1. Se där,
  dags att skaffa playstation 3 och alla Sopranos-säsonger.

  SvaraRadera
 2. och 10 veckor låter ju inte ens mycket. men helt klart bästa beslutet, man måste ju lyssna på sin kropp!
  tänk, nu har du all tid i världen för att "nesta" ;)

  SvaraRadera
 3. Vuxenpoäng till dej gumman! Hinner nog jobba ännu i livet. Tänker på dej. Och på jean´s ps3 kommentar så kan du ju köpa en som en välkommen till jorden present. Min man köpte förra veckan en ps3 till vår 3 mån gamla Luie till julklapp :( /Jonna

  SvaraRadera
 4. Haha! ps3 åt lilla knodden! måtte Luie bli glad över gåvan ;P Sicken ursäkt för att köpa sig själv lite leksaker.
  Själv är jag nog inte så intresserad av att sitta och spela i knappt tre månader utan börjar i alla fall med att jobba på högen av böcker som ligger på nattduksbordet.
  10 veckor låter inte så länge nej..är dock lite rädd för att tiden eventuellt kommer kännas lång efter ett tag inte minst med tanke på årstiden, att det är mörkt och trist. Å andra sidan lär det väl inte bli nåt problem att sova bort hälften av tiden.
  Nånä, nog tror jag att jag får tiden att gå- att aktivera mig och hitta på saker brukar i alla fall inte vara nåt problem.

  SvaraRadera
 5. Tänk att det "bara" är tio veckor kvar. Jag tycker din graviditet gått rysligt snabbt. :)

  SvaraRadera
 6. säkert det bästa beslutet, tycker jag :D funderar här själv hur länge ja orkar med denna bedrövliga rygg... den e konstant tejpad å så går man som en anka- lyft gör ja ju int mera utan jobbkompisarna får nog göra dem- men allt skuffande på rullstolar- jumppande etc. känns nog varje dag sååå jobbit :/ men har ju ännu längre än 10 veckor kvar, har 15 veckor- så om man nu denna månad sku bita ihop :/
  du hittar säkert massor härlit att göra- å lånade själv från bibban en massa kaksplus och vauva tidningar och just böcker som du redan har- så tiden går nog fort :D

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att jag varit gravid en halv evighet! :) minns knappt hur det var att inte vara gravid.
  Kämpa på Marika-men inte för länge! försök vara lyhörd och känna efter var din gräns går. Sist och slutligen gäller det nog att försöka vara självisk och sätta sig själv främst i den här situationen. Men det är inte enkelt!

  SvaraRadera