fredag 16 december 2011

Bokshopping


Jag sitter som bäst och surfar runt på adlibris. Har hittills klickat hem en bok till mig och en till Frank. Jag tänkte köpa den omtvistade Barnaboken av Anna Wahlgren. Jag har sådär med ena örat följt med debatten gällande hennes metoder, främst sova hela natten-metoden, men har ännu inte hunnit skapa mig en egen åsikt då jag inte (ännu) är insatt i vad de sist och slutligen går ut på. Dock är jag nyfiken och jag har blivit rekommenderad att läsa boken, om än med rätt kritiska ögon och sunt förnuft. Den lär i varje fall innehålla en del praktiska tips man som ny förälder kan ha nytta av. Summa summarum köper jag den mest av nyfikenhet. Och för att jag älskar böcker.

Och just eftersom jag älskar böcker så tänkte jag passa på att klicka hem lite flera nu då jag ändå är i farten. Nu vill jag igen, kära läsare, ha era bästa boktips! Imorgon skickar jag iväg beställningen..

Edit: Nu blev jag också ytterst sugen på att köpa Ditt kompetenta barn av Jesper Juul som tydligen ska vara motsatsen till Barnaboken. Sådär för nyfikenhetens skull. Men hur råddig kommer jag månne bli om jag köper och läser alla barnuppfostringsböcker jag hittar..? kanske borde jag låta bli att läsa såna böcker överhuvudtaget och hoppas att det egna förnuftet räcker. Nu blev jag förvirrad.

3 kommentarer:

 1. Det kan nog hända att du blir aningen förvirrad av alla olika metoder, men som du säger, med kritiska ögon och din egen instinkt kommer det nog att bli bra! Jag håller på att läsa barnaboken och har tyckt att den varit till stor nytta. Jag följer inte hennes råd och metoder slaviskt men är överygad om att hennes s.k. standardmodell funkar och skulle varit en stor hjälp för oss om jag hade vetat om den genast från början. En del säger att det bara är att följa babyns egna rutiner från början, vad gäller sömn och amning. FUNKKAR INTE! (för alla iaf) vilket jag trodde att det skulle göra eftersom det gjorde det för de 15 mammorna jag har i min omgivning. /Jonna

  SvaraRadera
 2. Jag rekommenderar boken Växa och upptäcka världen, som jag fått av dig och frank som gåva då Gabriel föddes. Läsvärd! Handlar om barnets sju utvecklingssprång under det första levnadsåret

  y

  SvaraRadera
 3. Jag har också stött på Anna Wahlgren både här och där, och tyckte hennes metoder lät väldigt smarta och logiska. Sen fick jag själv bebis och tycker hon låter som en grym häxa och skulle aldrig kunna låta bebis gråta för sig själv i fem minuter innan jag går in i rummet..! Men, kanske om man vakat tillräckligt många sena kvällar och nätter...=)

  Jaaa, och sen läste jag det här (http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2011/november/att-ha-anna-wahlgren-som-mamma.html) och tyckte hon verkade ännu mer skrämmande..!

  SvaraRadera