torsdag 15 december 2011

Väskan

Jag vet att det är kring 5 veckor kvar men idag tyckte jag det var dags att börja packa bb-väskan. Men vad ska man riktigt packa? lite kläder till mig, toalettartiklar, kläder till knyttet då vi åker hem...vad ska man packa med för ätbart? ni som har gjort det här, vad är viktigt att inte glömma? Goda råd och era bästa tips, tack!

Lite råd och tips har jag letat upp på nätet där det ju finns hur långa listor som helst (!) (men vad är tex ett babyskydd??)
Nu ska jag dra iväg till butiken för at köpa en extra deodorant, tandborste, ansiktscreme, schampo (jag vet att det finns en hel del hygienartiklar på sjukhus men jag har inte koll på exakt vilka det finns att få på kvinnis och dessutom är det nog trevligt med så mycket egna prylar, tror jag) så att jag kan packa ner en extra neccesär redan nu.

7 kommentarer:

 1. I Sverige talar man om babyskydd då man menar bilbarnstolen för en nyfödd!

  SvaraRadera
 2. Ta med amningsinlägg, bindor, rakhyvel :)

  y

  SvaraRadera
 3. Glöm inte godis, nötter eller till och med chips! Efter sitt livs träningspass är man mer sugen än någonsin - om inte annat så är man hungrig konstant... Förlossningsbindor (inte så skoj men ett måste) lyxa till det med fin schampo och krämer - det är du värd! Ta med dig sköna kläder, att gå i sjukhuskläder får en att känna sig sjuk! Rekomenderar varmt fina amningsvänliga nattlinnen. Sno några boxershorts av din man, som du sen kan kasta - de är många gånger bättre att fästa de klumpiga bindorna i än små trosor...
  Glöm inte "paddar" inlägg i bhn för mjölklekage.
  Ett babyskydd är annars en bilbarnstol. Den första modellen som går att bära med sig kallas så.
  Lycka till! (Och det är inte alls för tidigt att packa, det är oxå ett sätt att förbereda sig=)

  SvaraRadera
 4. Den där första bilstolen man har heter bilskydd.

  Åt inget under min förlossning men lite godis skulle nog ha varit gott att ha direkt efter :) Och snygga kläder (som man ryms in i men som inte gör att man ser v.20-gravid ut i) kan vara roligt att få dra på sig då man ska hem.

  Och en BH som man ryms in i är också bra att ha. Och läppomada.

  SvaraRadera
 5. Amningsinlägg, egna bindor ifall du inte behöver de "enorma" som sjukhuset ofta erbjuder, egna lösa, mjuka kläder att ha dagtid (jag sov i sjukhusets kläder). Jag åt inget under själva förlossningen, men nog var det 1000ans gott med choko och kex efteråt. Kom åxå ihåg tfn.laddaren. /Jonna

  SvaraRadera
 6. Check,check, check. Tack för alla tips! nu är faktiskt det mesta packat förutom nåt ätbart. Lustigt det där med att babyskydd betyder bilbarnstol, det hade jag aldrig hört tidigare. Den drar vi nog dock inte med då vi åker in tror jag bestämt utan Frank får hämta den ett senare skede.

  SvaraRadera
 7. Ja hörde av mina vänner att sjukhusets sockor är helt värdelösa, så de har tipsat alla om att ta med sig riktigt sköna och varma egna sockor!! :) Ett litet tips bara av mig också! :)

  SvaraRadera