onsdag 8 februari 2012

Kolik?

Här har vi haft seriös skrikfest inatt. Fruktansvärt jobbigt att ha en tröstlös liten flicka som skriker för allt hon är värd i flera timmar. Det gör ont i hjärtat.
Jag börjar nu befara att det är kolik det handlar om eftersom denna gråt börjar vara återkommande just sent på kvällen/natten.
Nu sover hon dock så det ska jag också passa på att göra.

7 kommentarer:

  1. Vet att barn kan reagera på mjölk utifall mamman dricker vanlig sådan. Just a thought...

    SvaraRadera
  2. Vi ska hoppas att det bara varit någon enstaka företeelse och inte börjar vara något ständigt förekommande skrikfest... Men hjälp och lite avlastning finns att få, kom ihåg det!!

    SvaraRadera
  3. Har ingen tröst att ge. Vi körde cuplaton, hjälpte lite i alla fall. Jo, trösten är den att man nog överlever och t.o.m. glömmer. Jag vet, låter osannolikt där ni är nu. Kämpa på och utnyttja mannen FAST han ska på jobb nästa dag. Det gjorde jag :-)

    SvaraRadera
  4. Kolla vad du själv äter... kommer ihåg att vår kille reagerade jättekraftigt på om jag åt lök, vitlök, svamp o.s.v., trots att jag själv inte alls reagerade på det.
    Även kaffe fick jag ge upp de första 2 månaderna!!

    SvaraRadera
  5. Js sku uppmuntra dig att försöka amma mera. Tros att du tycker att hon just ätit så prova i alla fall att amma så mycke och ofta tösen vill ha. Och tycker du att du har mindre mjölk till kvällen prova ge urpumpad mjölk på flaska. Mjölken är också vattnigare till kvällen så trots att de får mängdmässigt tillräckligt kan de små ändå vara hungriga. Sen det andra tipset jag vill ge dig är att efter första amningen så kan du prova med att hålla henne ovanför lavuoaren utan blöja. Många nyfödda har lättare att kakka i den ställningen. Håll ca 1 min o se vad som häänder. Detta har visat sig hjälpa en del små med magknip. Lycka till

    SvaraRadera
  6. Vet vad du pratar om. Vår krabat skrek 13-17 timmar/dygn i de första MÅNADERNA. I efterhand funderar jag ifall min egen mjölk varit för vattnig eller att det inte funnits tillräckligt. Lurade mig själv att jag hade mjölk, bara för att det kom då jag klämde på brösten - vilket inte behöver betyda att du har (tillräckligt med) mjölk. Känner du att mjölken stiger inför amning eller under amning? Skulle jag få ett till "fall" som vår lille L. så skulle jag i ett betydligt tidigare skede ge lite ersättning, speciellt till kvällen, för att försäkra mig om att det inte är hunger det handlar om. Min mamma berättade att hon kämpade med min äldre syster i ca.3 månader, som bara skrek konstant. Hon fick order om att INTE ge ersättning. Hon trotsade slutligen detta och syrran drack upp hela ersättningsflaskan. Jag skulle pröva lite ersättning. Ingen skada skedd för det. Du kan ju pumpa ifall du upplever att du har för mycket mjölk. Kämpa på! /Jonna

    SvaraRadera
  7. Jag håller med ovanstående kommentatorer! Våra barn har inte varit direkt skrikiga men de har båda haft svårt att komma till ro om kvällarna och jag har non-stop ammat båda två kvällstid i flera timmar den första månaden för att det var det enda sättet att få dem nöjda på och enda sättet att få dem att somna och sova längre turer sen under natten. Vilda fick också nån flaska ersättning den första månaden då hon inte orkade suga eftersom hon kom lite för tidigt. Nu vid två månader behöver jag inte amma Birk heller i timmar om kvällarna och nätterna går riktigt bra här. Mat är ändå det första jag erbjuder alla gånger barnen är missnöjda och det funkar så gott som alltid med den mindre åtminstone.

    Skulle alltså också ge rådet att amma och amma trots att det känns som om du inte gör annat eftersom det tar en tid innan mjölken stabiliserar sej och barnet också hela tiden kräver mera vart efter det växer och produktionen inte därför alltid hinner med. Alternativt ersättning efter amning om hon fortsättningsvis är missnöjd.

    Pröva dej fram, du känner ditt barn bäst och har nog den bästa lösningen i slutändan :)

    SvaraRadera