söndag 12 februari 2012

Lilla magen

Magonten fortsätter. Igår var det gnäll och skrik mer eller mindre mellan kl 21 och 02. Det är jobbigt att känna sig så hjälplös då hon har så ont.
Idag anmälde jag oss till en babymassage-kurs som även integrerar zonterapi till viss del. Om dryga två veckor ska vi testa den kursen men jag hoppas ändå lite försiktigt att magen ska bli bättre före det och att vi kan gå på kursen och bara njuta av den som beröringsterapi.

3 kommentarer:

  1. voi äsch ändå. vet du här är det inte heller så bra. Elliot har blivit sjuk så vi kan tyvärr inte hälsa på er imorgon, tråkigt!

    Elliot skrek inte sådär jätte mycke som liten med kommer ihåg att de gånger som han gjorde det så massera jag honom på magen, gymnastisera med benen och gav honom cuplaton. hoppas ni hittar nåt som underlättar för tösen, känner igen hjälplösheten. KRAM!

    SvaraRadera
  2. På Ekenäs bb, lärde dom ut en lätt massage av barnets mage, som i princip går ut på att massera med fasta grepp i tarmarns riktning.
    Om er lilla tös fortfarande äter jätte ofta, så kan ju magknipet också bero på det. Vår kille hade de första veckorna svårt att skilja på hunger och magknip.. Fick rådet att inte amma med tätare mellanrum än 3 timmar för att tarmarna inte skulle bli för "fulla".
    Om du vill kan jag maila mina massagepapper åt dig, så kan ni ju pröva er fram. :) Det var väldigt simpelt, men effektivt!
    Lina

    SvaraRadera
  3. Jag har försökt massera magen enligt denhär "metoden":
    http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/
    Är det kanske nåt liknande?
    Hon äter ganska exakt med 2timmars mellanrum, hur i hela friden jag ska dra ut på det vet jag inte...måst nästan ha henne att gallskrika i en timme isåfall och då får hon ju i sig ännu mera luft (?) Knepigt.
    Cuplaton har vi använt oss av nu ett bra tag men jag kan inte påstå att jag märker nån skillnad så jag tror nästan att vi börjar skippa det.

    SvaraRadera