fredag 23 mars 2012

Musiklek

Det blev inget vaken-party inatt, som tur. Hon sov relativt bra trots allt sovande på dagen och kvällen. Äta skulle hon stup i kvarten, men det är ju ingen nyhet.

Idag var vi alltså på musiklek för första gången. Agnes trivdes med att lyssna och titta runtomkring sig. Hon var till min stora förvåning vaken och nöjd hela tiden. Den här tösen tycker tydligen om då det är liv och rörelse mest hela tiden. Efter sången tog hon en powernap i min famn men i vagnen slocknade hon totalt. Så här trött blir man av sånglek:


De flesta av barnen i den här gruppen var en hel del äldre än Agnes och ledaren tipsade mig om en babygrupp om torsdagar där sångerna är mera anpassade för pluttar i samma åldersklass som Agnes så jag tror vi ska testa på den gruppen efter påsken.

5 kommentarer:

 1. Hej Linn!

  Undrar var du hittat info om sånglekgruppen? Är det alltså nåt som motsvarar "muskari" som de talar om på finska? Hittills har vi mest bara sysslat med hemmahäng och babysim med våran snart halvåriga pojke men jag skulle inte ha nåt emot mera program och kontakt med folk/andra mammor. Och så gillar vår kille sång också...tror jag.

  Vad fint det verkar gå med er och Agnes!!

  H: En med-fd. Kokkolatyp och nuvarande Hforsbo med bebis :)

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om det motsavar muskari för det har jag faktiskt inte hört om tidigare.
  Jag känner själv ett stort behov av att komma ut med jämna mellanrum och träffa andra föräldrar samt göra trevliga saker tillsammans med Agnes även om Agnes ännu är så liten att hon kanske int får ut så jättemycket av aktiviteterna riktigt ännu.
  Jag har mest bara sökt via nätet samt fått en del tips via familjeförberedelse gruppen (som staden ordnar).
  Det finns ju en hel del olika familje/babycafér:
  http://luckan.fi/huvudstadsregionen/barnprogram2/babycafe2/

  http://www.folkhalsan.fi/startsida/Var-verksamhet/Barn--familj/Familjecafeer/

  http://www.bubbel.fi/start/

  Församlingarna ordnar ju en hel del verksamhet också http://www.helsingforsforsamlingar.fi/ men all info hittar man, konstigt nog, inte på deras hemsida utan jag snubblade över denna kalender: http://nos.fi/startsida/kalender/ där jag tex hittade gruppen vi besökte idag.

  Sen finns det ju säkerligen ännu mera, men där var iallafall några tips man kan kolla in :)Hoppas ni hittar nåt kiva :)

  SvaraRadera
 3. Sandels musikskola har, men det kostar. Alla församlingar har i nån form! Men något överdrivet utbud finns inte på svenska. På finska har bla MLL. /linns äldsta syster

  SvaraRadera
 4. Vad söt hon är, Agnes!

  SvaraRadera
 5. Tack snälla ni för tipsen!! Ska kolla upp dessa.

  /samma anonym som tidigare

  SvaraRadera