måndag 5 mars 2012

Statusuppdatering

Vi började veckan med att besöka rådgivningen på måndag morgon. Jag var lite småspänd över Agnes vikt eftersom jag funderat mycket på om hon verkligen äter tillräkligt då hon oftast är färdig på 5-10 minuter. Nu som då äter hon upp till ca 20minuter men oftast är hon som sagt färdig på några minuter. Däremot så äter hon med 2h mellanrum mer eller mindre dygnet runt. Den senaste veckan har hon dock börjat äta med ca 3h nån gång men ibland också med bara 1h mellan.

Nåväl, jag behöver knappast bekymra mig för hennes viktökning eftersom hon gått upp knappt 500gram på 10 dagar och väger nu nästan exakt 1kg mera än födelsevikten. Alltså från 3198gram och 47cm till 4175gram och 56cm. Inte konstigt att de minsta kläderna börjar bli lite små.

Annat som ändrat den senaste veckan är att hennes mage blivit en hel del bättre. Vi har inte längre timmar av skrik varje dag. Visst har hon en del magknip fortfarande då man märker hur hon kämpar och spänner magen men det håller oftast på kortare stunder åt gången mellan vilka hon (och mamma och pappa) hinner återhämta sig lite. Jag tror helt klart att det är zonterapin som har hjälpt då det tydligt lättat efter att vi gått 3 gånger.

De senaste dagarna har hon börjat le massor! Underbart morgonhumör har hon också. Det finns inte mycket som vinner att vakna med en leende morgonmysig bebis. Även om jag oftast sover ganska lite om nätterna så går det inte att bli annat än glad till det uppvaknandet. Det är ljuvligt att få se mer och mer av hennes personlighet då hon har en hel del nöjda vakna stunder istället för att hon, som tidigare, varit mer eller mindre missnöjd och haft ont mest hela tiden hon varit vaken. Hon är minsann en bestämd liten tös som med ordentlig stämma säger vad hon vill eller inte vill. Ofta vet vi inte riktigt vad hon försöker säga men jag märker att jag mer och mer börjar kunna läsa av när hon är hungrig, trött, vill byta ställning, har ont mm. Dessutom trivs hon nu mycket längre stunder på golvet, tittar, pratar och ler mot sina leksaker. Hon är en underbar liten flicka med en redan stark egen vilja.

Det har alltså hänt mycket den senaste tiden!

1 kommentar:

  1. Va roligt att hör att det börjat svänga. Och kiva att hon börjat le redan! Nu ska ni se att de bara blir bättre och bättre. /Jonna

    SvaraRadera