söndag 20 maj 2012

Det där med kläder
Det var en jobbig vecka efter vaccineringen men nu är vi back on track igen.

Jag njuter enormt av den underbara vädret varje gång jag är ute. Äntligen känns det som sommar. Dock är det återigen knepigt att veta hur man ska klä en liten bebis. Vi har använt polarn och pyrets windstopper overall mycket flitigt under våren men nu är den nog i minsta laget. Funderar på om man borde köpa en likadan i större storlek...eventuellt kunde den ju användas under sommarens kallare/blåsigare dagar också skulle jag tro med tanke på materialet. Svårt det här med att klä de små liven.


 VINDFLEECEOVERALL BABY

6 kommentarer:

 1. Jupp- rekomenderar varmt en även i större- vi hade 56an -nu 62an :) skippar säkert 68an och köper en 74a:) men nu märkte jag att det blir för varmt me den i vagnen- har en pop collage overall istället dessa varma dagar.. Så svårt att klä dem passligt.. Har även en tunnare "nalle" halare men tycker den int riktigt andas- E blir jätte svettig på ryggen med den, men tex inte med windstoppern.. Svårt me kläderna nog ;)

  SvaraRadera
 2. Hade själv liknande tankar -hur i friden ska man klä dem??? - när vår nu 8-månaders pojk var lite yngre. Och har säkert haft några extralager på honom under vintern. Skulle gärna ha haft en likadan PoP-halare men tyckte den var lite dyr...

  Men nu mot sommaren är det så skönt när man åtminstone vet att barnet knappast fryser ihjäl iallafall. Kommer ihåg en "tumregel" som jag läste nånstansifrån: Känn efter på barnets nacke (inte kind/hand) ifall han/hon är varm eller kall. Och så lär ju bebisen nog klaga ifall det blir alldeles fel med temperaturen :)

  SvaraRadera
 3. Vi hade nog ingen halare alls på Eliot förra sommaren då han var 5-7mån. Men det där beror ju förstås på vilken typ av sommar det blir.

  SvaraRadera
 4. kan säkert behövas för regniga kalla dagar, men e ju nog alldeles för varm under sommardagar!

  SvaraRadera
 5. Och ännu en kommentar: gick ut idag och tog snabbt bort även collage overallen ;) det är ju sommar värme ! Härligt :)

  SvaraRadera
 6. Jo, den verkar helt klart vara alldeles för varm dagar som denna! Idag hade hon gott kunnat vara utan ytterplagg i vagnen eftersom den också är fodrad men det märkte jag först då vi kom ut och hon redan sov så jag öppnade halaren så mycket det bara gick så att hon inte skulle få värmeslag :P Eventuellt köper jag en ordentligt stor storlek som hon kan ha de gånger det råkar vara kallt och blåsigt under sommaren men som ännu passar på hösten. Då är ju då nästa problem att veta hur mycket en bebis växer fram till september...Inte är det lätt :) Tack för tipsen och synpunkterna.

  SvaraRadera