onsdag 30 maj 2012

Agnes 4 månader

Igår blev Agnes fyra månader gammal. Lilla gumman är plötsligt inte riktigt miniliten mera. I lördags då jag var på möhippa största delen av dagen fick jag ett meddelande av Frank att hon inte längre hålls på rygg. Hon hade snajat att det är roligt att vända sig från rygg till mage och sedan lördagen har det varit den stora grejen och hon vänder sig numera omedelbart man lägger ner henne på ryggen. Rätt länge orkar hon också ligga på magen och musklerna har fort blivit starka eftersom den bara är på mage hon vill vara. Hon stöder sig både på armbågarna och stunder också med raka armar. Mellan varven lägger hon ner huvet och sprattlar som en galning med både armar och ben. Det ser ut som att hon kämpar för att komma framåt men blir frustrarad då det inte lyckas.

Hon har också blivit duktigare på att greppa sina leksaker med händerna och föra dem till munnen. Allt ska numera smakas på. Hon har börjat dregla så mycket att jag anar att det inte tar länge före de första tänderna dyker upp.

Omgivningen följer hon med mer och mer noga. Cafu har blivit mera intressant och hon skrattade högt häromdagen då han kom springande med sin boll. De kommer nog bli goda vänner ännu dessa två.

1 kommentar:

  1. Jag också trodde att tänderna skulle komma snart där vid 3-4 mån när dottern började dregla mycket, men de kom först vid 8 mån. RDG-tanten sa att det är normalt med mycket dregel från 3 mån och framåt... :)

    SvaraRadera