lördag 5 maj 2012

Mönster

De senaste veckorna har jag skrivit ner tiderna då Agnes sover och äter i en excel-tabell för att bättre kunna se eventuellt mönster. Några tydliga mönster går inte att se men det är rätt intressant att jämföra dagarna med varandra. Jag kan konstatera att hon haft mellan 3 och 5 sovpass per dag. Oftast fyra pass. Hon har ätit mellan 7 och 12 (!!) gånger per dygn, oftast 9. Fortsättningsvis grymt ofta alltså. Hon sover nästan alltid mellan 10 och 11 timmars nattsömn men har ätit mellan 2 och hela 5 gånger om natten. Oftast 3 gånger men ganska många nätter bara 2. Hälften av tiden jag skrivit upp tiderna har hon tyckt att dagen ska börja vid kl 8, den senaste veckan kring kl 6.30, 7-tiden.
Jag tycker att vi har det rätt bra gällande tiden hon somnar om kvällen,  mellan 20.30 och 21.30 och att hon dessutom sover så länge som hon gör om mornarna. Nattätandet hoppas jag vi får minskat på så småningom så att jag skulle få lite mera sammanhängande sömn. Dock tycker jag att nätterna inte är nåt att klaga över, tvärtom. Vi har inga skrikfester om nätterna eller egentligen något nattvak alls (Agnes äter på ca 15minuter och fortsätter sen omedelbart att sova). Riktigt ok. Jag drömmer inte ens om att hon skulle sova nätterna igenom ännu.

Det jag dock drömmer om och längtar lite efter är tydligare mat och sovrutiner om dagarna. Och att hon skulle amma lite mera sällan än med 2h mellanrum. Trots allt känns det som att vi har det ganska bra ställt och jag vet ju att vi med säkerhet kommer att få tydligare rutiner och mattider mera sällan. Det är bara en tidsfråga.

1 kommentar:

  1. litet hej - otroligt vad du orkat skriva! Verkar ju helt friskt att går i vågor hur hon äter, rutinerna kommer ju. Och förändras så fort man tror att man har rutiner. Men det där om att äta mer sällan än två timmars mellanrum - på dagen är det bra att hon äter ofta, för det innebär ju att hon äter mer sällan på natten! Speciellt kvällen tankar de ju nog massor. Om de vill. Heh, komiskt Agnes pigg efter simmet trots allt :) hon börjar bli stooor
    pusskram annapanna

    SvaraRadera