torsdag 21 juni 2012

om nattandet igen.

..och ännu en grej gällande tillbakagång. Ett tag somnade Agnes ofta bra för sig själv i sin säng eller med lite hjälp så att nn av oss satt brevid och höll handen på hennes huvud eller vyssjade lite. Men som sagt också alldeles själv utan att nån var i rummet.
Nu funkar inte detta alls utan hin skriker hysteriskt varje gång hon ska sova. Både på dagen och på kvällen. Jag fattar återigen ingenting. Vad hände liksom? Era bästa nattningstips kunde gott vara på sin plats här. Tack på förhand.
Vår kvällsrutin ser ut som så att det blir pyjamasbyte ca en dryg halvtimme före det är tänkt att hon ska läggas ner för att sova (kring kl 20, beroende på när hon sovit sin sista eftermiddagslur). Pappa gör oftast kvällstvätten och klädbytet, sjunger och skojar samtidigt en god stund på skötbordet. Sen brukar oftast jag sjunga några sånger och läsa kvällssaga före hon läggs ner i sängen för att sova. Iställer för att sova skriker hon alltså nu vilket i praktiken betyder att vi turvis går omkring med henne tills hon lugnar ner sig och försöker lägga ner henne igen. Om hon bara protesterar lite får hon ligga kvar i sängen men när hon skriker hysteriskt, som hon alltså börjat med den senaste tiden, tar vi upp henne för att lugna ner.

Det känns verkligen som att vi går bakåt på många fronter för tillfället.

2 kommentarer:

 1. Det blir bättre! Håll ut :)
  Vid 19 veckors ålder (plus minus 1-2 veckor) har de ju utvecklingssteg på gång. Vilket gör att de har svårare att somna, vaknar lättare, kan krångla med ätandet, kan vara mer gråtiga osv.

  Om någon vecka, veckor ska du se att allt är bättre igen. Det kanske känns hopplöst då man är mitt inne i det men sen då det är över så kommer man knappt ihåg det.

  kramar
  y

  SvaraRadera
 2. Håller med Y. Fortsätt som ni gjort så kommer det nog att vända snart av sig själv. Lyckas alltid glömma bort det själv när vi har en dålig sovperiod men varje gång löser det sig av sig själv efter några dagar. Senast denna vecka har Eliots nattning varit helt upp och ner men igår natt somna han hur bra som helst igen. Vilket han säkert inte kommer att göra ikväll nu när jag skrev så där :)

  SvaraRadera