fredag 7 september 2012

Matfest


Agnes har som bekant en period då hon äter bra. Lite för bra inatt dock då hon åt hela 6 gånger (istället för de blygsamma 3 gångerna då, höhö). Det är hennes goda nattliga aptit som är det största orsaken till att denna blogg är så trög.
Jag fick rådet att sluta amma henne på natten. No shit. Klart jag borde sluta med det. Jag ska bara samla lite ork till x-antal skriknätter först.

4 kommentarer:

 1. Lätt att säga att sluta amma på natten, man skulle ju så villa det. Men i praktiken är det ju inte så lätt precis... Talade just med vår rådgivnings flicka och hon sade inte behöver Elliot ännu sluta med att äta på natten.
  Min mamma igen tyckte Elliot sover så oroligt på grund av att han sover i samma rum som oss, jåå och nä sa rådgivningstanten. Hon tyckte nog att hela kryp/tand fasen var mera orsaken. Att vi inte ska stressa med att byta rum ännu, ifall det inte känns så. Men ifall han skulle börja äta oftare sa hon skulle det kunna vara värt ett försök sa hon. Att de har en period att testa om vi finns tillhanda, och vanligtvis är då bröstet trösten.
  Men vi får nu hoppas dessa små filurer sover snart lite längre på natten;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hoppas att vi alla snart sover riktigt gott ;)

   Radera
 2. Oj, låter som våran nu 11-månaders pojk ännu för några månader sedan, nattätandet var liksom grejen, tyckte han.

  Numera är det oftast en sen kvällsamning (22-24 -tiden) och en morgonamning (6-8 -tiden) innan morgongröten lite senare. Ibland funderar jag nästan om han nu får tillräckligt med mjölk då han ännu inte dricker komjölk och jag helst inte skulle ge ersättning varje dag (och gör det inte heller). Dessutom vill jag komma ihåg att nån av rådgivningsguiderna säger att barnet behöver nattmat ända till 9 mån ålder. (Okej, kanske inte 6 gånger, men iallafall :) )

  Men ja, nu sover vi nästan mänskliga nätter, tycker jag...priset för den lyxen är dock att han i nåt skede ska över i vår säng om sovandet ska fortsätta. Sånt hos oss, om jämförelse hjälper. Men tycker nog det viktigaste är att alla bebisar (och föräldrar) är olika, och man gör som det känns bäst för en själv. Tycker inte du har nån panik med att helt sluta med nattätandet, iallafall inte om resultatet blir skrikgråt och övertrött mamma. Men lycka till, hur du än bestämmer dig för att göra!

  -H: en Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, på nåt konstigt vis så känns det faktiskt lite skönt att höra att det finns andra som kämpar/kämpat med liknande fasoner, Det ger hopp om att det nog löser sig för oss också :) Att hon åt sex gånger var som tur ett undantag. Nu är vi nere i 3 igen men skulle gärna få bort en gång ganska fort eftersom det känns mycket lättare genast de gånger hon "bara" äter 2 gånger. Att få bort nattamningen helt och hållet känner jag ingen stress över men fortsätta så här mycket känner jag att jag inte orkar med länge till. Tack för din kommentar! :)

   Radera