onsdag 28 november 2012

Fortsätting på följetongen


Alldeles nyligen skrev jag en kommentar gällande att jag under tiden som förälder blivit bättre på att styra fokus på de positiva sakerna, det som fungerar, istället för det som inte funkar så bra. Nå, nu blir det trots allt lite mera fokus på vårt problemområde- nattsömnen.

Jag borde inte ha skrivit att Agnes knappast vaknar så tidigt idag eftersom hon somnade sent igår. Efter 2,5h av nattning nummer 2 somnade hon äntligen klockan 23. Vaknade klockan 6. Mellan elva och sex var jag uppe med henne ungefär 10 gånger. Jag tänkte först att jag definitivt inte tänker stiga upp utan flickan få faktiskt underhålla sig själv en stund i sin säng. Det tänkte inte Agnes utan stod i sängen och skrek och tyckte att det var urtråkigt. Jag låg och tyckte synd om mig själv en liten stund, sen var det bara att inta en positiv inställning och börja dagen. 
Och tro det eller ej så har vi, mot alla odds, haft en riktigt bra förmiddag. För det är faktiskt så att vi har ganska bra flyt med allt annat just nu bortsett från nattsömnen. Det är viktigt att komma ihåg. För tänker jag bara på att jag inte sovit ordentligt på en mindre evighet, på hur trött jag egentligen är och hur mycket jag önskar få sova ens en halv natt utan att bli väckt så blir jag tokig. Så vi tänker inte på det utan tar en natt i taget och fokuserar på att uppskatta allt det som fungerar. Så gör vi.

8 kommentarer:

 1. Tänk dom som börjar jobba när barnet är 9 månader och har sådana nätter.. Man skulle ju inte få mycket gjort på jobbet.. Tur att du ännu är ledig iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Jag skulle vara en livsfara på jobbet.

   Radera
 2. Matar du igen då ni är upp om nätterna eller stoppar du bara in nappen? /Jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, ingen mat före 6-tiden utan det är nog ett evigt springande med nappen. Ibland vaknar hon och är ledsen trots att hon har nappen i munnen och då tar det oftast längre tid före hon somnar om, eventuellt hamnar man ta upp henne i famnen ett varv. Jag tänkte att man kanske sku få börja sova lite mera bara man sku få bort nattätandet men jag fattade verkligen inte att det kunde vaknas stup i kvarten, varje natt, ändå.

   Radera
 3. Det här är sååå bekant. Vår ettåring (idag :)) har inte nattätit sedan hon var 6 månader men hon vaknar ofta ändå. Mellan oss föräldrar sover hon bättre, men då sover vi sämre. Så jag vet inte vad som är bättre. Jag är iofs så trött på natten så jag tycker sen ändå att det är lättare att ta henne i vår säng. Annars vaknar hon med 2 timmars mellanrum eller oftare, hela natten, oftast. En handfull gånger har hon sovit i egen säng till 5/6/7. Så jag följer med här om ngn skulle ha tips för hur man ska göra för att få barn att sova hela natten, i egen säng. Vår dotter somnar dock bra på kvällen kring kl.20, i egen säng. Men vid midnatt börjar vaknandet. Kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min teori är att Agnes vaknar till varje gång (eller oftast) då en sömncykel slutar, en ny börjar men kan inte somna om utan hjälp. Hur vi ska lära henne att somna om på egen hand vet jag inte hur ska gå till...
   Kämpa på ni också! Hoppas att det vänder snart för er!

   Radera
  2. Ja jag tänkte att Molly sku börja sova bättre då hon lärde sig att somna i egen säng (vi sitter bredvid), så står det ju på många ställen. Så jag tror hon vill ha närhet.

   Radera
 4. En orsak till Agnes dåliga sovande är säkert det att hon utvecklas så mycket nu! Hon tycks ju lära sig än det ena, än det andra just nu.

  SvaraRadera