lördag 3 november 2012

Träningsbloggen


Ja, tro det eller ej- det ska bli lite träningssnack.
Idag fick jag in (läs: orkade) ett ordentligt träningspass. Under helgerna brukar vi köra med systemet varsin sovmorgon. Idag var det min och jag sov till kl 9.20! Lite mera sömn känns genast i kroppen.
Jag började med att jogga knappa 40minuter. Jag har inte joggat på flera månader eftersom foglossningsbesvären gjorde sig påminda efter varje gång jag sprungit. Nu hoppas jag att jag ska slippa känna av lösa, sjuka fogar. Det lär visa sig.
Sen körde jag ett effektivt 30min gympass. Vanliga swings med 16kg, ryggträning, olika plankor och lite triceps hann jag med. Kan också, precis som Pipsan, konstatera att baken och benen blivit svaga och musklerna synbart mindre. Alla byxor är för stora på mig. Det är vanligt att man får svagare sätesmuskulatur då man är gravid eftersom tyngdpunkten förändras och man tenderar aktivera musklerna mindre. Att jag dessutom tycker att det är såå tråkigt att träna ben gör ju inte saken bättre precis. Träna armar, axlar och mage är ju de roliga enligt mig.
Nu ska jag skärpa mig och träna nedre kroppen mera men jag behöver tips på roliga övningar för jag har tappat inspirationen, kör alltid samma trista. Ge mig era roligaste och effektivaste ben- och bakövningar som inte kräver nån typ av maskin!

2 kommentarer:

  1. Skönt med träningspass :) och vi ska hoppas att du kan fortsätta jogga! Jag har så dålig självdisciplin så muskelträning lämnar lätt ifall jag går inte på pump eller dylikt..http://rara-sara.blogspot.fi är en blogg där det finns bra exempel på träning för all muskelgrupper :)

    SvaraRadera
  2. Jag har faktiskt inte haft ont allt efter senaste joggingturen så det verkar äntligen som att jag faktiskt kan ta upp joggingen igen. Äntligen! Tack för bloggtipset, ska kolla in den.

    SvaraRadera