tisdag 5 februari 2013

Jag måste också, om Wahlgren

 
Det är många som skriver inlägg, på facebook och bloggar, gällande intervjun med Anna Wahlgren i Skavlan i fredags. 
Jag tänkte först inte kommentera men jag kan trots allt inte låta bli att alldeles kort göra det.
Jag satt och såg intervjun i Stockholm. Jag blev illa berörd. Den  var obehagligt att se. Anna framstod verkligen som ett vrak. Hon betedde sig instabilt och jag vill påstå att hon verkade sjuk. Jag kan inte förstå varför hon ställde upp på en intervju i det skicket. 

Men. Det att kvinnan i fråga är mentalt instabil och troligen inte har varit den bästa av mödrar alla gånger  gör inte alla hennes tankar gällande barnuppfostran per automatik dåliga.  Jag håller med en del, definitivt inte allt, hon skriver i sina böcker. Grundprinciperna för hur barn ska lära sig sova hela natten tycker jag är fiffiga. Att människor inte alltid lever som de lär finns den otaliga exempel på. Hennes uppenbarelse gör ju definitivt att man blir extra skeptisk mot henne. Men sen tycker jag ändå att man alltid ska vara kritisk då det handlar om saker som gäller ens barn.

Jag kommer, trots den obehagliga intervjun (och obehagligheter och fel författarinnan gjort i sitt liv),  att fortstätta plocka åt mig av de bitar från hennes böcker som jag tycker verkar vettiga och fungerar för oss.

2 kommentarer:

 1. Det som jag kan tycka inte är direkt smakfullt är att exponera en familjestrid i TV på det viset. En familjestrid som uppenbart är så sjuk att medlemmarna inte kommer att komma ur den. Det är ju inte så att AW har varit ensam i detta utan en hel del andra vuxna, som barnens fäder.

  Klart Linn att du ska plocka godbitarna ur hennes bok. Speciellt om du finner det bra för er.

  Ingen är ju övermänniska, inte vi och inte AW. Dock blir det ju lite svårare för henne eftersom boken och hon själv blivit ett varumärke som vi andra anser få tycka och tänka till om. Vilket vi även till viss del har rätt till.

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig Jenny! Jag blev faktiskt lite överraskad över Skavlans "stil" att intervjua henne. Jag tyckte att han gick på för hårt och gick in på onödiga detaljer- speciellt då det var så uppenbart att hon nästan var i upplösningstillstånd.
  Normalt tycker jag att Skavlan är super, men här hade det nog kunnat göras lite annorlunda.

  Och jo, AW är ju verkligen ett varumärke och det går ju inte att helt skilja åt böckerna från personen. Därför tar jag nog själv också , igen, en extra funderare över de råd och tips som jag tagit till mig. För säkerhets skull.

  SvaraRadera