fredag 11 oktober 2013

Toaletten


Kommer ni ihåg vårt lilla projekt att måla kaklet i toaletten?För en månad sedan ungefär så gjorde vi slag i saken. 
Så här såg den alltså ut före.


Vi grundmålade golvet, kaklet på väggen, laminatbänken och skåpen med ett lager Otex för att få färgen att fastna så bra som möjligt. Sen målade vi ett lager grått kakelmål på golvet och ett lager vill kakelmål på väggen. Laminatskivan, dörrarna och ramen kring spegeln målades med en vit möbelfärg.


På grund av knepig arbetsställning och framförallt giftiga målångor så var det förstås främst Frank som målade.

Efter målande, lite nya korgar och krokar på väggen ser resultatet ut så här:


 

 Det vita kaklet blev riktigt bra bortsett från att jag klåpat och använt för mycket färg kring eluttagen vilket har gjort att färgen runnit lite på ett par ställen. För att inte ha så mycket lösa prylar på hyllorna köpte vi förvaringskorgar. Är nöjd över att få bort blöjförpackningarna som sett fula och skräpiga ut i hörnet. Istället ligger de praktiskt till hands i en snygg korg.
Golvet blev lite glansigare än jag tänkt men det fanns inga valmöjligheter gällande glansighet på målet utan det fanns bara en variant av varje färg. Helt nöjd är jag ändå. Mycket, mycket bättre än den ursprungliga färgen. Storleken på mattan missade vi lite med. De skulle gärna få vara större men vi lever med denna ett tag framöver. Den är i allafall  mjuk och skön under fötterna och framför allt skyddar den golvet från det värsta slitaget.

I det stora hela är vi mycket nöjda men tanke på att vi satt några hundralappar på denna make over istället för att riva ut hela toaletten. Några små hörn och kanter ska vi ännu snygga till med lite mål men efter det känner jag att jag gott kan leva med den här toaletten ett bra tag fram över. Sen ska det förstås bli intressant att se hur målet, speciellt på golvet och bordsytorna, klarar slitaget. Vid behov är det ju dock enkelt att måla ett lager till då det behövs. Eventuellt målar vi ännu fogarna med fogpenna men vi har ännu inte kommit fram till om vi gör det eller inte. Ibland känns det inte som att det behövs, ibland tänker jag att det nog skulle bli snäppet snyggare. Vi får se.

                                  FÖRE                                                      EFTER12 kommentarer:

 1. Nog blev det ju mycket snyggare! Vitt och grått funkar alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, färgkombinationen hade vi på klart efter att vi hade mörkgrått kakel på golvet och stora vita kakel på väggarna i förra lägenheten. Vi tyckte massor om det. Det här blir ju inte lika snyggt förstås men ändå mycket bättre än ursprungsfärgerna.

   Radera
 2. Faktiskt snyggt! Najs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice tycker vi också. Nu behöver jag inte skämmas då gästerna besöker toaletten :)

   Radera
 3. De blev ju myyycke bättre. Riktit snyggt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Ursprungsfärgerna kändes riktigt 90-tal. Visst finns det kanske mycket bra med 90-talet men gällande färger och inredning så känns det kanske inte som en hit just nu :)

   Radera
 4. Jättefint! Tack för det här inlägget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :) bra att du påminde om att jag skulle berätta om det. Hade ju nog tänkt göra det ändå men tiden har bara försvunnit utan att jag fått det gjort.

   Radera
 5. Såå mycket bättre så här! Wow. Skall bli intressant att höra sen hur färgen håller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi följer också med med spänning gällande hur länge det håller sig snyggt. Förhoppningsvis lyckas vi på det här sättet skjuta upp en totalrenovering med några år iallafall.

   Radera
 6. Får man fråga hur färgen har hållit? Funderar själv på att måla med kakelfärg nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ursäkta har missat din kommentar. Färgen på golvet blev slitet rätt fort så det målade vi ett varv till några månader senare och efter det har det hållit bra. Det vita kakelmålet på väggen har hållit super och vi funderar faktiskt på att våga oss på att måla väggarna i duschrummen också.

   Radera