söndag 10 november 2013

De sista grejerna


Nu känns det, som jag skrev senast, som att fokus ligger på att se till att vi är så förberedda som bara möjligt inför den nya familjemedlemmens ankomst. Det är skönt att vi har hunnit få gjort massor hemma så att det verkligen känns som ett hem. Gällande hemmet så fattas i stort sett ett litet (bytes-)lass från Ikea som bland annat innehåller skötbord. Det första som kom var söndrigt. Men visst klarar man ju sig utan skötbord ett tag. Eller helt om man så vill, det är det ju många som gör. Jag tyckte dock det var mycket bra och praktiskt med skötbord åt Agnes så vill gärna ha ett även denna gång.
Sen är det egentligen bara mindre saker som att få upp en hylla i arbetsrummet (och i övrigt också fixa till arbetsrummet lite trevligare), få upp tavlor på väggarna och eventuellt köpa gardiner som känns som riktigt aktuella. Aktuella men inte akuta.

Det som däremot kändes akut var att införskaffa en syskonvagn. Jag har hållit ögonen öppna i flera månader men det har visat sig vara rätt knepigt att hitta en som uppfyller mina önskemål och krav. Till min stora lycka hittade jag en Brio ,double wave , vagn på ett stort barnloppis som ordnades förra helgen. Jag synade den noga och enligt min granskning verkar skicket nästan som ny! Jag betalade en fjärdedel av nypris. Definitivt bästa fyndet på länge. Vår emmaljunga mjuklift verkar dessutom gå att använda i den så vi kommer att använda den i båda vagnarna.

Förra helgens vagn-fynd!


Mindre akut men någonting som jag länge funderat på att köpa är ett bebisbo. De senaste året har jag hört mycket gott om det och kunde inte motstå att skaffa ett själv. Barnet ligger ombonat och skyddat tex i sängen bredvid föräldrarna eller gör den egna lilla sängen lite mera ombonad då barnet är riktigt litet. Ett bebisbo kan man ju gott sy själv också. Det lär finnas bra instruktioner på nätet.

 
Bebisboet


Och eftersom jag insåg att magen kan försvinna när som helst så var jag tvungen att ta en bild. Jag har för övrigt varit otroligt dålig på att fotografera magen den här graviditeten vilket jag ångrar nu mot slutet. Hade varit roligt att ha mera bilder men jag har bara inte känt för att stå och fotografera mig och den. Så det är som det är. Här kommer i alla fall en dagsfärsk bild, vecka 37+1. Sf-måttet som var riktigt högt där ett tag lugnade ner sig mot slutet (lugnade faktiskt ner sig såpass att jag sprungit på flera extra ultraljud, men allt har varit ok ändå) och motsvarar nu ganska bra samma mått som med Agnes i samma veckor. Enligt kurvorna alltså ingen jättestor mage. Men kan intyga att jag trots det känner mig enorm. Precis som jag kände mig med Agnes.


 

En total parentes; På  bilden ser ni också min stackars iPhone som jag tappade i golvet i Forum i fredags. Det bakre glaset sprack och är nu tejpat med silvertejp och på det ett lånat, svart skydd. Bestämde mig för att försöka fixa själv (vilket enligt vissa utsagor torde vara relativt enkelt) och väntar nu på nya delar och hoppas kunna rädda den.

Idag  tvättade jag också alla små, nya, babykläder och började packa BB-väskan. Alla basic grejer är med förstås, som toalettartiklar, kläder, innetofflor, bok, tidningar, choklad, vichy , nötter,  kamera+ laddare, telefonladdare + förstås kläder till babyn och nåt ombyte till Frank. Men utöver riktigt bas grejer, fanns det nåt ni var riktigt glada över att ni tagit med er till bb, alternativt nåt ni kände att ni saknade?

6 kommentarer:

  1. Oj jestas vilken kill-mage. Ja tycker den ser helt annorlunda än med Agnes. Du ji vacker!
    Ja va riktigt nöjd att ja tog med vanliga kläder att ha på dagtid på bb. Tog sen på sjukhusstassen ti natten. Märkte att jag konstigt nog var den enda på vcs som tyckte det var skönt med egna kläder.
    Här håller vi tummarna. /jonna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, den är nog helt klart annorlunda i form än vad den vad då jag väntade Agnes. En utstående kon :) Egna kläder har jag också tänkt ha om dagarna. Det hade jag senast och tyckte att det var skönt att få ha på sig eget . Sjukhuskläder trivs jag inte alls i utan de får mig känna mig sjuk.

      Radera
  2. Himmelens fint, hördu! Och tack för alla tips, har ju hälften kvar;) Läst på många bloggar om att de tagit med mjukt toapapper, så ett sånt tips.

    Och här finns lite kul att titta på:
    http://supermamman.tumblr.com/

    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! :)
      Gällande toapapper...ja-a jag vet inte hur jag ska skriva det här på ett bra, icke oroande vis, men efter min senaste erfarenhet så kan jag tyvärr berätta att ingen papper i världen hade varit tillräckligt mjukt för att göra toalettbesöken angenäma under tiden på bb. Men det känns hoppfullt att det faktiskt KAN vara så bra att man känner skillnad på papper och papper efteråt ;) Måste helt klar packa med det denna gång och hoppas på det bästa.

      Radera
  3. Jag var överlycklig över att min man hämtade mjölksamlaren åt mig, innan den var jag och omgivningen dränkt i mjölk vid amninen. Han hämtade också allt annat jag behövde för hemfärden både åt mig och bebisen, för jag tänkte (hoppades) att bebisen på riktigt inte föds ännu då vi for till sjukhuset. Bebisen borde inte vara född ännu, men var lite håsig. Lycka till när det gäller för er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tips! Mjölksamlare kunde jag lägga fram så Frank får hämta vid behov. Senast (under hela 10 månaderna jag ammade) använde jag dem knappt överhuvudtaget men alla gånger är ju olika och riktigt i början kunde det faktiskt vara smart- tror knappast att jag ens kom att tänka på det i skedet.
      Och tack- hoppas det gäller snart!:)

      Radera