söndag 24 november 2013

Sjukstuga


Helgen blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Eller ja, igår var det full rulle med julöppning, cafébesök och barnfest. Idag har det varit en underbart solig dag så här långt och tanken var att vi skulle ha en utedag halva dagen och baka på eftermiddagen då det blivit mörkt. Men minstingen i familjen vaknade med feber så vi har haft innedag för hela slanten. Och vilken lång halv dag så här långt! Otroligt svårt att försöka hitta på nåt fungerande för en liten en som har ont i kroppen, inte vill äta, inte kan sova. Orkar lyssna på saga en stund men inte en heeel dag. Blir påmind om hur det var då hon var riktigt liten; hon vill gärna vara i famnen- men man får inte sitta och man får inte vara stilla utan helst ska man gå omkring med henne för att det ska funka. vilket det kanske gör en liten stund.
Hon sov bara en kort stund på dagen men försökte få henne sova lite till då hon verkade så otroligt trött och slut verkar hon nu ha kommit till ro igen. Lilla sjuklingen. Hoppas det är fort övergående för vi vill ju absolut inte att hon ska behöva vara sjuk då det är dags att bli storasyster.

Vad hittar ni på med era, kring 2-åringar, då de är sjuka för att få tiden att gå lite fortare?

2 kommentarer:

 1. voj lilla pluttan, elände att hon sku bli sjuk! Våra vakio har alltid varit sagor i mängd o massor, måla en hel del och pyssla nu då L större och så barnfilmer, men i måttlig ranson (mycket pga att ögonen lätt blir trötta). Och sjunga barnsånger o ramsor. Ungarna regredierar ju massor då sjuka, åtminstone L ville vara i famnen flera nätter på raken, då hade vattkoppor o hade så ont. Så famnen o samma sånger repetitivt då det är som värst lugnar här åtminstone. Men har inga andra knep. Tiden går långsamt då de är sjuka. Men sedan då hon frisk släpper det och det är ju sååå skönt vara ute (som vi varit nu tre dagar efter L blev frisk efter alla dessa veckor inne). Snart lättar det nog. Rings, nati. a

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hon orkar så funkar ju rita, pyssel och lugn lek men då det är som värst så orkar hon ju ingenting. Lyssna på saga liten stund, jo men hon är ju tex inte intresserad av att de på film/tv/dator alls. Eller, idag så orkade hon titta på lite djur-klipp tillsammans med Frank och lyssnade på Mumin-intro och outro några gånger men sen tappar hon intresset.
   Som tur brukar det ju vara fort övergående och hon sov faktiskt hela 3timmar andra gången vi fick henne att sova idag och orkade efter det, i kombination med värkmedicin, ganska bra resten av kvällen, Fick till och med i henne lite mat.

   Radera