måndag 6 januari 2014

Lägesuppdatering

Tack för kommentarerna efter senaste inlägg. Trist att så många andra kämpar med motsvarande problem.

Vårt situation tog igen en ny, positiv, vändning förra natten. Lillkillen var vaken mellan  2.30 och 3.30 efter att han, som vanligt piggnat till efter blöjbyte. Efter en timme vakenhet så var han förbannad och ville ha mat. Försökte ge nappen istället för han hade ju ätit en timme tidigare och jag tänkte att mera mat med all säkerhet skulle betyda att jag inte kan lägga ner honom och sova på ett par timmar. Han godkände inte nappen utan blev ännu mera arg. Jag fick för mig att pröva amma liggande. Bara för att testa och bara för att själv få ligga ner en liten stund. Hör och häpna, han åt och somnade! Inga uppstötningar eller spyende. Vaknade efter några timmar, åt liggande igen och sov nästan till kl 10. 
Jag fattar ingenting. Men verkar ju iallafall inge som att det är nån värre reflux han har för det kan ju inte variera så otroligt mycket från en dag till en annan (?). 
Några saker jag tänker att kunde påverka är; ordentlig magtömning sent på kvällen. Att vi gick med honom upprätt länge på kvällen efter allt kvällstankande, att jag låtit bli att dricka mjölk på flera dagar (idag åt jag igen mjölkprodukter så får se om det har nån inverkan). 
Jag blir inte riktigt klok på detta men får väl bara hoppas att det positiva trenden håller i sig.

2 kommentarer:

 1. Va skönt att d int verkar va reflux. Ha hört att d verkligen e jobbigt.
  Ja du linn, nu när ebbot börjar va 10 månader så orkar int ja funder så mycket nå mer på dom olika skeeden som han verkar kom in i. Ena veckan sover vi hela nätterna å man tänker jess! Nästa vecka ska d plötsligt ätas mitt i natten eller så håller gråthysterin på i flera timmar. E d magen eller tänderna eller kan d va öronen. D e så lustigt att hör om en del småttingar som int har nästan nå ups and downs å går att avläsa som en manual.
  D e klart att man vrider, vänder å funderar... D ska vi väl. Men eftersom olika situationer kan ändras i en handvändning e d no viktigt att int oroa sig för mycket... Ska ja säj ;).
  Kram / jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänkt om man bara hade en manual att gå efter. Inatt har jag vakat med grabben igen. Pust och stånk, börjar bli lite trött i huvet. Nästa försökt är att inte låta honom sova så mycket på dagen och se hur det inverkar. Han har sovit massor på dagarna redan från första början och jag har tänkt att han säkert behöver det. Känns inte som att dygnet direkt är omvänt men visst vore det skönt om han sov lika långa pass på natten som på dagen. Får se vad som händer.
   Att sluta oroa sig och fundera för mycket vore nog smart men det är svårt att låta bli.

   Radera