onsdag 19 februari 2014

När man inte kan bygga

Och sen dagens tumme ner: hur i hela friden kan garage vara så dyrt!! Och grunden sen! Hade liksom tänkt att ett biltak med förråd kommer nån och smättar upp för några tusenlappar. Inte för minst tjugo stycken tusenlappar. Håhåjaja. Blir väl lite längre sparprojekt än jag trodde.
Finns det månne nån lär-dig-bygga-garage samt gjuta grund- kurs man kan gå? Kanske man kunde kombinera det med en kurs i att bygga lekstuga och gungställning. För det borde också byggas. Och jag kan inte bygga. Inte ens en gungställning.

5 kommentarer:

 1. Dessa gånger är jag så tacksam för att jag har en man som jobbar inom byggbranschen. Aldrig att vi annars hade haft råd med att bygga sommarstuga så där mitt i allt. För det är skitdyrt att bygga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tydligen är det riktigt dyrt. Inte alls fattat tidigare HUR dyrt. Härligt att ha kunnande inom familjen så ni får det fixat billigare och dessutom precis så som ni vill ha det.

   Radera
 2. Virke är inte galet dyrt. Skippa grunden, använd betongplintar och låt yrkeselever bygga.

  SvaraRadera
 3. Tja, billigaste materialet vi hittat blir drygt 12000. Och så kommer nån sorts grund + arbete till. Vi ska höra med yrkesskolan igen. Var i kontakt med dem i slutet av sommaren men då fanns det inte behov av garagebygge från deras sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. men för 12 000 måste det ha varit färdig byggsats.
   Jag tänkte mer som att ni köper plankor och bräder i metervara.

   Radera