onsdag 9 april 2014

Maten, den där maten

Jag är åter igen inne i en period då det känns sååå tungt att fundera ut vad vi ska äta. Maten ska vara god, hälsosam, förmånlig och dessutom snabb att laga/alt nåt som lagar sig själv. Inspirationen är på noll och det känns som att vi äter samma saker hela tiden.
Snälla hjälp mig med era bästa mattips!

4 kommentarer:

  1. Samma här..ibland flyter det bra med matlagning och ibland står det helt stilla. Oftast äter vi "slarv"lunch (uppvärmda rester, spenatplättar i mikro m.m..), då äter storabror på dagis 2 el 3 dagar i veckan. Middagen satsar vi mera på. Ofta blir middagen mer ordentlig (ex. sej i ugn med smältost på - gott och enkelt, makaronilåda, lasagne, pizza, fisksoppa-också gott och enkelt, risgrynsgröt m.m) ibland typ bärsoppa med karelska piroger eller mannagrynsgröt. Sånt basics hos oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Basic är ofta bäst ändå. Till vardags är det onödigt att försöka hinna med onödiga krusiduller :)

      Radera
  2. Tips: Lax i ugn med tomatsalsa på, gör en större sats köttfärsbiffar och variera tillbehör ( typ rotsaker i ugn en dag och potatismos en annan), batatsoppa, fisksoppa, pastagratäng med grönkål, fylld squash/paprikor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen! Många bra idéer!

      Radera