torsdag 12 juni 2014

Ännu mera om mage

Gällande funderingarna angående magträningen är jag ännu tvungen att tillägga att jag inte är expert inom det här området. Visst har jag en utbildning som ger mig mycket grundläggande kunskap och därtill har jag läst så mycket jag i princip har hittat då det kommer till post-gravid träning, magmuskeldelning och navelbråck. Men klinisk erfarenhet har jag ej. Så om nån bättre vetande reagerar på att nåt av analysen inte håller kan det hända att det är så. Men ge gärna feedback isåfall! Mera kunskap hitåt, tack! 

Idag kikade vi lite på min mage tillsammans med tränaren för mamma bootcamp. Hon tyckte att magmusklerna gått ihop bra och det är ju också det jag har kommit fram till då jag själv har testar. Då jag lägger till aktivering av djupa musklerna vid testet blir det dock rätt brett glapp. Varför det blir så fattar jag inte riktigt och hittar inte heller bra svar på nånstans. Min logik tycker att en aktivering av djupa magmusklerna inte ska sära på raka magmusklerna....eller(?) Jag är överanalyserar kanske nu men jag tycker att det är så intressant så jag kan inte sluta läsa och fundera.

Testade att planka lite försiktigt på dagens bootcamp och märkte att min träning har gett resultat. Jag har bättre koll på djupa magmusklerna, jag kan jobba med dem mera fokuserat och övningen blir därmed tyngre. Kommer dock inte att lägga till plankan i min träningsrepertoar ännu på ett tag. Den får vänta och jag fortsätter jobba på stenhård fokus och kontroll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar