tisdag 2 december 2014

söndrig rygg och gardiner

En månad hann jag jobba före jag flög med cykeln. Jag har cyklat mycket och visst har jag fallit många gånger också eftersom jag cyklat året om. Alrig har jag stött mig så att jag varit tvungen att bli sjukskriven. Men det gjorde jag nu. Med en rygg det inte går att lyfta med går det inte heller att jobba med det jag gör så nu är jag hemma en vecka med muskelavslappnande och värkmedicin och håller tummarna att det är en muskulär skada/skada på ligament.

För att distrahera mig från hur den förbannande ryggen känns så har jag satt en del tid (då Frank stack iväg med barnen så att jag skulle få vila ordentligt. Alltså denna man, jag har sagt det förut men han är bäst!) på att söka efter gardin inspis. Vi hängde temporärt upp ett par gamla i vårt sovrum och ett par i vardagsrummet i samband med lillajulspyntandet för att få en högre mysfaktor. Även om gardinerna i fråga inte känns helt optimala så lever de upp till syftet att öka på mys-faktorn. Jag blev därför, åter igen, inspirerad att fixa gardiner till köket och äntligen tror jag att jag hittad det tyg och den modell som skulle funka. Marimekkos puutarhurin parhaat! Själva gardinerna tänker jag i princip ska se nästan identiska ut med dessa. Kommer bli hur snyggt som helst. Frågetecknet som återstår är vem som ska sy....

6 kommentarer:

 1. Nej vad taskigt! Hoppas det inte är något allvarligare eller mera långvarigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så otroligt onödigt! Jag var faktiskt lite rädd att jag ställt till med disk problem men idag har det faktiskt vänt ordentligt till det bättre och jag vågar tro att det inte är nåt desto mera ihållande utan att det var svullnad och ev inflammation som gjorde den så förbaskat sjuk. Imorgon hoppas jag klara mig utan värkmedicin, på måndag ska jag nog vara återställd för jobb har jag bestämt.

   Radera
 2. Köpte marimekkotyg vid kulmakaappi i kby. De sydde gardinkappa åt mig för 20€. Det betalade jag mer än gärna för att slippa slita med symaskinen själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Inte alls omöjligt att jag tar mig en tur dit.

   Radera
 3. låna min oanvända splitnya symaskin om du hinner
  A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju helt glömt att du har symaskin! Borde väl intvara så svårt stt fixa själv men samtidigt vet jag inte om jag vill ta risken stt förstöra dyrt tyg. Minns inte ens när jag har använt symaskin senast men minns att jag ör väldigt duktig på att sprätta upp felsydd tråd :p

   Radera