lördag 13 april 2013

Vi läser tillsammans

Det vi gör allra mest hemma hos oss just nu är läser. Agnes har alltid tyckt om att läsa men denna läsarglädje har nått en helt ny nivå. Hon väljer ut en bok, kommer med den i högsta hugg och säger "köh, köh" (jag har ännu inte riktigt luskat ut vad det är hon säger men innebörden är iallafall klar och tydlig). Sen säger hon "famp" vilket betyder famn och så ska det läsas. Men det räcker inte med den ena boken. Nej. Hon hämtar nya i all oändlighet (hon har oförskämt många böcker!!).
Jag vill verkligen uppmuntra hennes intresse för böcker så vi läser och läser. Många böcker, ofta. Jag räknar med att hon i något skede kommer att intressera sig för att läsa på egen hand också. 

Just nu hör jag hur hon sitter i sin pappas famn och läser. Lyssnar, härmar bläddrar. Ett mycket skönt sätt att avsluta min sovmorgon.

2 kommentarer:

  1. Vi har också läst jätte mycke åt Emma. Förra veckan satt hon en moron i 45min under en filt å "läste" fö sej själv. Hon kan nämligen en hel del av böckerna utantill pga att vi ha läst dem så mycke. De rolit om man läser fel så kan hon rätta till en =)
    Att satsa på läsning e nog ingen dåli investering av tid eller pengar.

    SvaraRadera
  2. Ja, att sätta tid på att läsa mycket tillsammans är absolut en bra investering! :)

    SvaraRadera