måndag 4 maj 2015

Livet återvänder (?)Vi har, som ni säkert fattat, haft en riktigt tung vinter bakom oss. Mycket på grund av lite sömn alldeles för länge. Det i kombination med att jag jobbat heltid. Varit trött konstant. Haft dåligt samvete konstant för att jag har så få timmar med barnen och de timmarna är jag inte så glad, så energiskt, så närvarande som jag önskar vara. Dåligt samvete över att inte orka satsa och jobba på parförhållande som jag önskat och velat. För att inte tala om satsa på tid för mig själv.
Ibland har jag varit så slut att jag inte riktigt vetat hur jag ska fixa nästa dag. Mitt minne har helt klart blivit sämre. Likaså koncentrationsförmågan. Det senaste at trötthets och stressymptom är hjärtklappning och insomningssvårigheter (trots brutal trötthet.)
Men vet ni. Jag tror det vänder nu. Sakta men säkert. Edwin sover bättre och bättre sedan barnen började dela sovrum. Nu vaknar han oftast bara till alldeles kort ett par gånger varje natt. Ibland sover  han hela natten igenom.

Så. Nu då vi äntligen får sova lite mera har jag beslutat att satsa på mig själv och min ork. Det betyder förstås träning. Jag kommer framöver att gå på ledd yoga varje lördag, gå på ledd utomhusträning varje måndag och därutöver få in nåt yogapass hemma och träna enligt mamma mage appen dagligen.
Redan efter första yoga passet och uteträningspasset känner jag en helt ny ork och framförallt hur en viktig den av mig återvänder.
Lite orolig är jag över navelbråcket och stt det ska bli större men samtidigt kan jag ju inte låta bli att leva och träna på grund av det så länge det inte ger för mycket besvär. Måste helt enkelt se till att träna med god teknik och undvika övningar som ger för mycket buktryck.


Köpte äntligen nya löpskor i lördags (fyndade för halva priset, tjo!) De fick klart godkänt efter att blivit inkörda på dagens uteträning vilken för övrigt var det roligaste jag gjort på länge! En kombination av bla backträning, burpees pull- ups, löpning med bilringar och smala push ups kändes i kroppen och lär kännas flera dagar framöver. Precis vad jag tycker om.

5 kommentarer:

 1. Ja! Det vänder, heja på er! Jag minns det första året jag jobbade - sjukdomar och elände och inget roligt alls. Jag började träna regelbundet i november och det skulle ta till slutet av sommaren innan motståndskraften byggts upp. Nu är jag så tacksam för träningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hejandet! Det har varit så dubbelt gällande mitt icke-tränande eftersom träning ju normalt ger mig mera ork och energi men med så lite sömn kändes det som att det tog mera än det gav. I efterhand kan jag känna att nåt lite, lite lätt ändå hade varit bättre än inget. Men det är som vanligt lätt att vara efterklok.
   Ser fram emot nya tider!:)

   Radera
 2. Njut av träningen! Kram! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag. Det ska jag. Kram!

   Radera